söndag 10 mars 2013

Barnrummet


Tänkte visa några glimtar från storasysters rum som vi nyligen gjort i ordning.
 Jag är så nöjd med resultatet att jag gärna hade flyttat in där själv, och det bästa är att det inte kostat oss många kronor alls! Förutom tapet, färg och lite tyg som jag köpte till kuddarna i myshörnan har vi inte köpt något nytt överhuvudtaget. Jo förresten, sänglampan från Ikea. Med lite färg och fantasi kommer man ändå rätt långt.

 En del möbler, som sängen och sängbordet har Edith fått ärva av sin pappa och mig. Skrivbordet, som nog ska få ett par lager färg i alla fall, och stolen som jag målat hittade jag ute i en bod här på gården när vi flyttade in. Byrån kommer från min mormor och har stått i hennes klädkammare i många år. Den var fin men ganska sliten så det fick bli några lager vit färg och sedan olika färger på lådorna. Funderade på att klä lådorna med tapet men ändrade mig och målade istället. Jag har gjort tavlor av sidor i gamla barnböcker, en gammal sockerlåda fick bli bokförvaring och lampan har jag gjort genom att klippa remsor av en gammal rosa gardin i ett tyll-liknande tyg och knutit fast på en lampstomme från loppis. Lätt som en plätt!
                             


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar