torsdag 7 mars 2013

Om att våga göra fel


Jag älskar att sy! Det är inte så att jag är nåt proffs, det är jag verkligen inte. Egentligen vet jag inte ens hur man gör, men jag testar mig fram. Så är det med det mesta jag gör. Förr kunde jag vara ganska orolig när det var nåt jag inte kunde och oroa mig för att det skulle bli fel. Nån kunde ju rent av säga att sådär gör man ju inte EGENTLIGEN. Nu struntar jag i egentligen och gör lite som jag tycker. Jag gör i stort sett aldrig något efter mönster eller regler. Ibland blir det fel men ganska ofta blir det bra! För mig är det nästan det roligaste med skapande, att tänka ut hur jag ska göra något, genomföra det och se att det faktiskt funkade!

En bra grej när man vill börja sy och man inte är så säker på hur man ska göra, är att leta tyg på loppisar.  Om man hittat en gammal gardin för tio kronor att sy av är det inte så jobbigt om det råkar att inte bli så bra. Sen är det väldigt tillfredsställande att lyckas göra något fint av nåt som någon annan inte längre velat ha!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar