måndag 11 mars 2013

Om mat och så

Ägg och mjölk från våra egna djur.


Det är så konstigt tycker jag. För även om mat är i stort sett det enda vi verkligen behöver så vill vi absolut inte lägga några pengar på den. Mat ska vara så billig som det bara går, så vi kan lägga det mesta av våra pengar på andra, roligare saker. Inte konstigt då att man hittar grejer som man inte borde hitta i maten. Hästkött och sånt.

Så klart att ingen vill producera mat i Sverige längre. Så klart att vi köper in mat från andra ställen där det inte kostar nåt och vi inte har koll på vad de stoppar i. Så klart att t.ex Ica (som redan säljer typ grädde och creme fraiche som enligt förpackningen är producerad i Österrike, eller bara "EU") börjar sälja egen billig mjölk och snart häller i mjölk från lite varstans ifrån. Det är ju inget konstigt med det. Absolut inte.

Tänk om vi bara kunde tänka oss att lägga några kronor mer på nåt så viktigt som mat. Då kanske vi till och med kunde få fortsätta äta och dricka svensk mat som vi vet producerats på ett schysst sätt för både människor och djur, och inte innehåller nåt annat än den ska.
För att inte tala om miljön. Det säger ju sig självt att det är sjukt att vi som har möjlighet att producera mat här ändå ska importera och transportera över halva klotet.
4 kommentarer:

 1. Hallå du!
  Håller helt med dig, så klart!!! =)
  Så kul att du också har en blogg.... för du vet väl att jag har en med.... ?
  Ska bli roligt att följa dig!
  Kramis Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia! Kul att du kikat in! ja jag tittar in hos dig lite då och då med :) jättemysig blogg har du! Kram

   Radera
 2. Hej Johanna. Charlotte här från Blå kust. Tack att du skrev detta inlägg för det fick mig att tänka till och idag när jag var och handlade kollade jag en extra gång på coop:s grädde och blev helt förskräckt att den kommer från Tyskland. Helt otroligt när vi har så många fantastiska bönder i Sverige och djuren har det så mycket bättre här. Kommer köpa Arla framöver.

  Kul att läsa din blogg. Så mysig och förresten grattis till ert senaste tillskott i familjen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlotte! Vad glad jag blir! Tack för att du skrev! Kram

   Radera