onsdag 3 april 2013

Lillstugan


 Vi har en liten stuga i vår trädgård. Ett rött timrat gammalt torp. Världens finaste lilla hus är det och jag älskar att gå där inne och tänka på hur det har varit och vilka som har bott där för länge sedan. Det är nästan som att tiden stått stilla. En massa bråte finns där också. Massa fina gamla grejer har jag hittat och tagit upp till huset, och en del står kvar och väntar på att fixas till. På spikar i köket hänger gamla nycklar, koklockor och verktyg. Vinden är en riktig skattkammare, full med vackra gamla fönster, stolar, kistor och allt möjligt.
 Tapeterna är dom vackraste jag har sett och golvet är ett gammalt lutat trägolv av breda och sneda plankor. I både rummet och köket finns stora öppna spisar. Jag drömmer om att göra i ordning lillstugan till gäststuga eller min lilla ateljé. Inte renovera bort en massa och göra modernt utan försöka bevara det som är. Rusta upp så det skulle kunna användas året om. El och vatten finns redan och i mina fantasier kommer jag ha en massa tid i sommar till att städa och göra fint där. Sen ska jag ställa dit ett stort sybord och sitta där och sy så fort jag har tid. Och så ska det hänga vita spetsgardiner som fladdrar i vinden eftersom jag har öppet ut i den ljumma sommarkvällen. Koltrasten sjunger och det doftar ljuvligt från schersminbusen och de vita rosorna utanför dörren. Ja vi får väl se. Det är ju inte fy skam att ha något att drömma om mitt i blöjbyten och vaknätter i alla fall.

1 kommentar:

  1. Wow! Ser ju verkligen ut som en dröm! Fy va roligt. Underbara tapeter som sagt. :D

    SvaraRadera