onsdag 15 maj 2013

Pelarne lider"..och om koltrastarna sjöng som de brukar göra om vårkvällarna i Pelarne lider."

Skulle jag få välja en tid på året som skulle vara jämt, då skulle det vara just precis den här dagen. Jag önskar liksom att jag kunde bjuda hit er allihop så ni fick se hur vackert här är.
Det sägs att hon som en gång skrev raderna överst inspirerades till att skriva om Körsbärsdalen i "Bröderna Lejonhjärta" just här och det gör mig lite stolt på något sätt. Mitt älskade, älskade Pelarne.

Och förresten så måste ni läsa boken som citatet kommer från, "Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult" av Astrid Lindgren. Finaste lilla kärleksberättelsen om hennes föräldrar som kom just härifrån. Så fint att man blir alldeles tårögd.


4 kommentarer:

 1. Vad vackert ni har det!! Längtar till landet. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Helt underbart!!!!
  Hoppas du har fått inspirationen tillbaka nu... Du vet, jag tror
  det är lite så för oss alla ibland... =)
  Det boken har jag faktiskt läst, hade glömt det....
  Förresten, i dag gör jag lite reklam för dig på bloggen! Har ju
  snott ett av dina tips.... Kika, så får du se!
  Kramis Sofia

  SvaraRadera
 3. Hejsan hittade in här ..så fint du har och härlig blogg
  kram Rosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du hittat hit! Kram Johanna

   Radera