fredag 17 maj 2013

Vad jag gör med våtslipstenen

Svärfar hade ju såklart en våtslipsten, och det dröjde bara ett par timmar innan han var här med den så det var bara att sätta igång! Oftast när man tycker man har en superidé så visar det sig ju sen att det var ungefär hundra gånger svårare än man tänkt sig, eller att materialet inte alls gör som man tänkt.. Men det här funkade faktiskt till och bättre än jag trodde!

Vad i hela friden pratar ja om då? Jo, det hela började när min man för några dagar sedan slog sönder den tredje av mina sex loppisfyndade djupa favoritfrukosttallrikar.
Inte några Rörstrand eller Gefle här inte utan bara väldigt fina blåmönstrade tallrikar som heter "Barensia blue" (Nån som vet var man kan få tag i förresten?).
Ja ja, det var ju tråkigt men då kom jag på att jag skulle försöka mig på att göra smycken av dem.
En elektrisk våtslipsten och en kakeltång använder jag mig av och så knipsar jag och slipar tills jag är nöjd med formen. Örhängen började jag med. Lite slipning till på dem så är jag nog klar sen. Superkul! Jag anar massproduktion..
7 kommentarer:

 1. Åh vad fina! :) Det får du visa mig när jag kommer upp! /Alexandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag! Saknar dig så himla mycket <3

   Radera
 2. Vilken fin blogg du har och mycket roliga tips!!! Hittade hit via Sofias Bod. Kikar gärna in igen!!!
  Ha det skönt i vårvädret!!! Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig idé å dom ser så söta ut...:)))

  Kraaaaam/Annelie

  SvaraRadera
 4. Ja, det har du sannerligen rätt i... att jag var SÅ ung då! =) Mycket mer upp-
  muntrande att tänka så i alla fall..
  Det där är också en kanon-ide´... Blir
  hur fint som helst!
  Kram kram
  Sofia

  SvaraRadera
 5. Har du något mer porslin i Barensia Blue? den som du har gjort småbitar av på bilden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej tyvärr har jag inte det. Skulle gärna ha ett gäng till men de verkar vara lite luriga att få tag i tycker jag...

   Radera