måndag 22 juli 2013

Den där sommarbröllopsklänningen ni vet

Jag tänkte jag skulle försöka råda bot på den hära bloggtorkan. Att det liksom kikar in folk här varje dag och jag skriver inte ett endaste litet inlägg på halva sommaren. Så kan det ju bara inte få va.

Minns ni klänningen? Eller snarare blusen och kjolen. De vackra som min fina mormor sytt och haft en gång i tiden. Flera månader har den hängt här halvt ihopnålad och väntat på att jag ska bli inspirerad. Men så blev jag ju nästan på tvungen eftersom det där sommarbröllopet närmar sig med stormsteg. Just vad jag behövde, lite tidspress! Att man aldrig kan få nåt gjort om inte tiden kniper ordentligt. Men här är den! Och jag är vansinnigt nöjd med mig själv faktiskt. När den blivit ihopsydd, insydd, kortad, fått lite resår i midjan och ett litet skärp med rosett satt den som en smäck. "Åh! Nu kan vi dansa!" sa Edith så fort den var klar. Ja jag kan ju i alla fall göra det på sommarbröllopet på lördag! Hon får inte följa med, men vi tog en svängom hemma i finrummet så hon klarar sig nog.Och som att det inte var nog med att klänningen blev klar så hittade jag ett litet fat på loppis häromdan med nästan identiska rosor som i klänningstyget. Flyt ska man ha. Så matchande smycken blir det minsann. Omkostnad för bröllopsutstyrsel = 1 kr. Hyfsat ok. Nu gäller det bara att övertyga mannen om att en fluga i samma tyg vore kalasfint.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar