söndag 28 juli 2013

Pompom-tutorial

Ni var ju några som undrade om hur man gör pompoms, så jag tänkte visa! Nu blev det tusen bilder på något som egentligen är väldigt lätt. Men bättre övertydlig än otydlig tycker jag.

 1. Man behöver silkespapper (finns att köpa t.ex HÄR och HÄR.), lite ståltråd, snöre och en bra sax. Jag brukar använda 15 ark papper till antingen en stor pompom eller två mindre.

 2. Jag ska göra två mindre pompoms så jag delar högen med papper på mitten. Vill man göra en stor tar man hela högen och hoppar till steg 3.

 3. Börja i ena kortändan och vik så det blir som ett dragspel eller en solfjäder. Fattar ni? Alltså vik upp ett par centimeter, vänd på alltihop och vik en gång från andra hållet, vänd tillbaka och vik osv..

4. Till slut ska det se ut som så här. 


5. Ta en bit ståltråd och snurra om mitten så det inte viker upp sig. 

 6. Vill man hänga upp sin pompom är det ju bra om den har nåt att hänga i. Det kan man knyta om mitten nu. Jag har tagit bara ett vanligt snöre här, men det kan va snyggt att hänga i något vackert band om man vill det. Eller varför inte en fiskelina eller liknande så det ser ut som att pompomsen svävar i luften?

7. Nu är det dags att klippa. Klipp till ändarna så att de blir rundade. Man kan klippa spetsigt om man vill med. Då ser pompomen helt enkelt ut som en stor blomma med spetsiga blad istället för runda. Så klart.


 8. Veckla ut ett papper i taget så här. Dra försiktigt mot mitten från båda hållen liksom. 

 9. Halva klar! Gör likadant på andra sidan.

10. Fluffa till ordentligt och så är det klart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar