tisdag 30 juli 2013

Sovrummet

 Jag tänkte ju visa några glimtar från sovrummet. Det allra första vi gjorde i ordning i huset för fyra år sedan. Och jag är fortfarande så nöjd. Det är stort och ljust med två stora fönster som jag, trots en del tveksamheter från både maken och andra, målade i en skarp ärtgrön-turkos färg. Det är nog mitt bästa målarprojekt  Det blev riktigt fint och Jonas ändrade sig faktiskt och höll med om att det är väldigt snyggt med kontrasten mot allt det ljusa och ger karaktär åt rummet på något sätt.

Sängen är en av de få saker vi köpt nytt och inte fixat själva eller hittat på loppis. Som sängbord har vi varsin gammal stol som jag hittade på vinden till vår lillstuga. Också snyggt med det orangebruna träet mot allt det ljusa och den kalla gröna färgen. Mitt sängbord har dock ersatts tillfälligt av spjälsäng och bebis modell julen 2012. Rätt fint det med. 
För ett par år sedan kom jag på att jag så gärna skulle vilja ha en liten pinnsoffa. Och när vi en dag var och pratade med en granne som inte längre bor i sin lilla stuga fick jag se en jättesöt liten pinnsoffa som stod inklämd i hans hall. Jag är lite feg av mig och vågade inte fråga om jag kunde få köpa den. Men några månader senare på vår bröllopsdag kom Jonas körandes med lastmaskinen in i trädgården och skopan uppe i luften. När han sänkte ner skopan så stod min lilla soffa där. Finaste mannen hade varit och frågat om soffan och fått den. Så nu står den hemma hos mig! (Fortfarande lite trasig och silvertejpad efter nästan två år! En del projekt är liksom för enkla för att ta tag i verkar det som.)

En liten loppisfyndad väckarklocka med siffror i samma färg som fönstret. 

Mina första skor och Sixtens kaninlampa som väntar på att Sixten ska få ett eget rum...


Finaste byrån hittade jag i lillstugan också. Blå och röd var den men  fick bli vit.


Klänningshörnan visade jag ju igår, och under den har mannen en trälåda att lägga alla sina hundra maskinbroschyrer och allt vad det är han läser på kvällarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar