måndag 9 september 2013

Bara en vanlig dag och lite barnrumsfunderingar

Bara en sådär härligt vanlig dag har vi haft. När pappan och de andra håller på med skörden alldeles invid huset är det väldigt spännande att stå på staketet och kika. Nära och nervkittlande med stora maskiner, men ändå tryggt och skönt med ett staket och vägen emellan.


Och så bakar vi ibland. Just nu finns det lite alla möjliga grejer att stoppa i paj i trädgården. Det är lyxigt om nåt! Tidigare i somras fick vi så fina små miniformar av våra vänner Sara och Gustaf (Sara bloggar förresten HÄR, kika in vettja!), och dom har vi använt några gånger till små bärpajer. Väldans mysigt att äta en egen liten paj direkt ur formen. Igår blev det en variant med björnbär och röda vinbär.


Sen går jag och funderar för fullt på Sixtens kommande rum. Rummet som är tänkt att bli hans behöver bara lite omvårdnad innan han kan flytta in. De förra ägarna till gården verkar ha haft någon sorts förkärlek till olika slags glasfibervävar på väggarna (Tänk strukturväv typ skola eller tandläkare så vet ni.). Inte min grej alls, och ganska så krångligt att få bort. Det går liksom inte att riva bort, och inte kan man tapetsera över heller, så man får helt enkelt bredspackla över alltihopa innan man kan göra något annat. Nu är det i alla fall Sixtens rum som står på tur och jag funderar på att försöka få det gjort i höst. Är som tur är inte något annat som måste göras i rummet så det borde ju gå att få gjort tycker jag. 
Hur som helst så är jag ju på jakt efter fina möbler och grejer till honom. Och utan att jag har sagt något så ringde för några veckor sedan ett par bekanta och frågade om vi ville ha deras sons gamla säng. Jag åkte och tittade, och det var en väldigt fin gammal växasäng som bara ska slipas till lite och eventuellt få lite färg. Kan inte bestämma mig riktigt om den saken Så fint det är när folk tänker på en!

                                      
Och inte nog med det så frågade en av Jonas fastrar om vi ville ha en skolbänk med stol till som hennes söner haft. Perfekt som skrivbord till rummet ju! Lite slitet sådär som skolbänkar brukar vara med lite klotter och repor, men jag är nog sugen på att måla både bänken och stolen i några fina ljusa pasteller, så det spelar ju ingen roll.  Nu letar jag vidare efter någon hylla eller bra leksaksförvaring, och en liten byrå till kläderna får det nog bli. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar