lördag 28 september 2013

Nygamla lampor och lite självömkan

Jag har varit sjuk. Och tyckt fasligt mycket synd om mig själv också. Jag brukar inte göra det, men när man varit hos doktorn och går till Apoteket och hämtar ut medicin för tre olika krämpor och känner sig som 94 år, då kunde jag inte låta bli. Dagen innan doktorsbesöket tröstshoppade jag på Erikshjälpen, och hade tänkt visa några fynd därifrån idag, men har bara inte orkat fixa med det. Så det får bli min vy från kökssoffan istället. Har ju inte visat mina två nygamla fönsterlampor i porslin och emalj. Fick dom efter min farfar, men det fanns ingen el i. Inte förrän min duktiga och hjälpsamme elektrikervän Andreas fixade till det för några veckor sedan. Nu lyser de fint i mina köksfönster om kvällarna och tidiga morgnar. Åh vad jag älskar mörka tidiga morgnar. Mysigaste myset är det att gå upp och tända smålampor och kanske ett ljus eller två samtidigt som kaffet puttrar. Och just precis. Det färgglada som hänger där uppe i fönstret över lampan är ju påskpyntet. Jag kunde inte skiljas från det när påsken tagit slut, så det fick flytta till fönstret och bli någon slags girland istället.
Hoppas ni har en trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar