lördag 28 december 2013

Jul i Kulla II

Jag har aldrig riktigt förstått grejen med att pynta huset fullt av skäggiga gubbar, blinkande lampor och tokglittrande julkulor. Enkelt och stämningsfullt gillar jag det. Någon röd detalj såsom kuddarna på bänken, men annars mest bara mer vintrigt. Mycket levande ljus, en lingonkrans på kakelugnen, fårskinn i gungstolen och en massa vita julblommor som hyacinter och amaryllis. Doften av hyacinter kan va det juligaste som finns.
'              

Jag hade blivit så väldigt trött på min egengjorda skolplansch innan jul, så den fick göra plats för en gammal spegel jag hittat i lillstugan. Väldigt nöjd blev jag och ännu nöjdare med en ljusslinga runtom.


Hyacinter som sagt. Bästa bästa.

Och julgran med såklart. Snett står den visst här. Och den har.. GLITTER! Edith tjatade och tjatade och gav sig inte trots att mamman försökte med allt. Det funkade inte ens med löften om glitter över hela hennes eget rum. Vi skulle ha glitter i granen. Punkt slut. Så mamman fick ge med sig. Egentligen är det väl inte så fult, men det ser liksom så konstgjort ut bara. Men jag har vant mig och tycker granen är väldans fin.
Julgranskulor äger vi inga, utan klär granen med massor av stärkta små virkade loppisfyndade dukar och hjärtan som jag sytt av stuvbitar och stoppat med vadd och nejlikor så de luktar gott.

 Så blev det ett helt inlägg till om jul, trots att det redan kliar i fingrarna på mig efter att få städa bort julen. Men jag får väl ge mig till tåls. Åtminstone några dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar