torsdag 26 december 2013

Jul i Kulla

Och så gick hela december utan en precis rasande fart på bloggandet. Däremot ett ganska så intensivt julstökande. Mestadels roligt sådant. Men kameran har liksom inte åkt fram en enda gång förrän julbordet var framdukat och gästerna börjat ta för sig. Jag dukade med mina Lila Fasan, och Gröna Annorna som jag soptippsfyndat för några år sedan. Fint att få komma upp sig så, från soptipp till julbord tänker jag.

Pompomsen åkte ner, och byttes ut mot ljuskronor från farfar. De skulle passa hos mig sa han en gång och tog med dom hit. Och så klart hade han rätt.


Eftersom gästerna redan tagit sina tallrikar när jag började fota så fick jag ju inte med allt. Men Fasanerna fick linneservetter med lingonkvist och Annorna blårutiga kökshandukar som servetter. Det bästa är att blanda hejvilt tycker jag som vanligt. Blå och gröna glasflaskor med vatten, mässingsljusstakar i olika storlekar och vita hyacinter i en soppskål hade jag med. Och ett par spetsgardiner från Ikea som duk.

 Vi hjälptes åt med julmaten. Lite extra roligt kändes det när några av mina bidrag var den egenystade julosten (Hurra! Vi klarade det, den blev god!) och lammkorv och julkorv som vi gjort själva. Riktiga husmorspoäng där minsann.Och nu så här på Annandagen bara slöar vi mest. Nästan så att det är först nu som julefriden infinner sig. Vi låter disken va och alla presentpapper och kartonger ligga kvar i säckar i hallen, äter rester och småäter av överblivet godis. Bättre kan man knappast ha det.

1 kommentar:

  1. Mys pys där.... tycker mig känna igen några där du... ;)
    Jätte fint hade du gjort.... precis min stil, du vet!
    Julkram!
    Sofia

    SvaraRadera