lördag 28 september 2013

Nygamla lampor och lite självömkan

Jag har varit sjuk. Och tyckt fasligt mycket synd om mig själv också. Jag brukar inte göra det, men när man varit hos doktorn och går till Apoteket och hämtar ut medicin för tre olika krämpor och känner sig som 94 år, då kunde jag inte låta bli. Dagen innan doktorsbesöket tröstshoppade jag på Erikshjälpen, och hade tänkt visa några fynd därifrån idag, men har bara inte orkat fixa med det. Så det får bli min vy från kökssoffan istället. Har ju inte visat mina två nygamla fönsterlampor i porslin och emalj. Fick dom efter min farfar, men det fanns ingen el i. Inte förrän min duktiga och hjälpsamme elektrikervän Andreas fixade till det för några veckor sedan. Nu lyser de fint i mina köksfönster om kvällarna och tidiga morgnar. Åh vad jag älskar mörka tidiga morgnar. Mysigaste myset är det att gå upp och tända smålampor och kanske ett ljus eller två samtidigt som kaffet puttrar. Och just precis. Det färgglada som hänger där uppe i fönstret över lampan är ju påskpyntet. Jag kunde inte skiljas från det när påsken tagit slut, så det fick flytta till fönstret och bli någon slags girland istället.
Hoppas ni har en trevlig helg!fredag 20 september 2013

Kanske ett evighetsprojekt

På sistone har jag känt mig lite sugen på ett lugnt långkörarprojekt att hålla på med i soffan om kvällarna. Jag har gjort så mycket olika smågrejer hit och dit den senaste tiden (oftast vill jag ha resultat med en gång!) så jag nästan känt mig lite matt och tom på inspiration när jag tänkt på alltihopa. Och ändå vill jag liksom hålla på med något. Så häromkvällen satte jag igång att virka på en pläd. Kände att jag absolut inte ville ha några planer med den mer än att jag ska få göra precis som jag känner för för stunden. Några kvällar har jag suttit i soffan och småvirkat nu. Färg på garn och virksätt har jag blandat hej vilt. Bra sätt att tömma stora restgarnslådan.Kravlöst på något sätt och väldigt avkopplande är det med. Kanske blir den klar någon gång, kanske inte.

torsdag 19 september 2013

Vardagslycka

En av sommarens sista blommor, plockad varsamt av små fingrar som sedan alldeles själva hittat en liten vas att fylla och ställa i ett fönster. Att det kan värma mammahjärtat så.måndag 9 september 2013

Bara en vanlig dag och lite barnrumsfunderingar

Bara en sådär härligt vanlig dag har vi haft. När pappan och de andra håller på med skörden alldeles invid huset är det väldigt spännande att stå på staketet och kika. Nära och nervkittlande med stora maskiner, men ändå tryggt och skönt med ett staket och vägen emellan.


Och så bakar vi ibland. Just nu finns det lite alla möjliga grejer att stoppa i paj i trädgården. Det är lyxigt om nåt! Tidigare i somras fick vi så fina små miniformar av våra vänner Sara och Gustaf (Sara bloggar förresten HÄR, kika in vettja!), och dom har vi använt några gånger till små bärpajer. Väldans mysigt att äta en egen liten paj direkt ur formen. Igår blev det en variant med björnbär och röda vinbär.


Sen går jag och funderar för fullt på Sixtens kommande rum. Rummet som är tänkt att bli hans behöver bara lite omvårdnad innan han kan flytta in. De förra ägarna till gården verkar ha haft någon sorts förkärlek till olika slags glasfibervävar på väggarna (Tänk strukturväv typ skola eller tandläkare så vet ni.). Inte min grej alls, och ganska så krångligt att få bort. Det går liksom inte att riva bort, och inte kan man tapetsera över heller, så man får helt enkelt bredspackla över alltihopa innan man kan göra något annat. Nu är det i alla fall Sixtens rum som står på tur och jag funderar på att försöka få det gjort i höst. Är som tur är inte något annat som måste göras i rummet så det borde ju gå att få gjort tycker jag. 
Hur som helst så är jag ju på jakt efter fina möbler och grejer till honom. Och utan att jag har sagt något så ringde för några veckor sedan ett par bekanta och frågade om vi ville ha deras sons gamla säng. Jag åkte och tittade, och det var en väldigt fin gammal växasäng som bara ska slipas till lite och eventuellt få lite färg. Kan inte bestämma mig riktigt om den saken Så fint det är när folk tänker på en!

                                      
Och inte nog med det så frågade en av Jonas fastrar om vi ville ha en skolbänk med stol till som hennes söner haft. Perfekt som skrivbord till rummet ju! Lite slitet sådär som skolbänkar brukar vara med lite klotter och repor, men jag är nog sugen på att måla både bänken och stolen i några fina ljusa pasteller, så det spelar ju ingen roll.  Nu letar jag vidare efter någon hylla eller bra leksaksförvaring, och en liten byrå till kläderna får det nog bli. 
söndag 8 september 2013

Att tappa tråden igen

Ett kort litet inlägg så ni ser att jag lever kommer här. Vi är mitt uppe i sommarens tredje grässkörd i Kulla, vilket betyder lite tid över för mig till annat än mina två goa men intensiva ungar.
Grässkörd hit och grässkörd dit så gjorde jag i alla fall sommarens andra (Facebookloppis igen!) stolsfynd häromdagen. Fatta att jag betalade ynka 50 kronor för den här skönheten med. En riktig retropärla från 50-60-talet nångång skulle jag tro. Och så tänker jag igen att om jag ändå kunde bestämma mig för en röd tråd här hemma och inte blanda hejvilt från alla möjliga årtionden och stilar. Men det är ju ändå lite av det roliga. Att blanda allt man tycker är vackert och som känns i hjärtat när man tittar på. Så jag fortsätter med min saliga röra och struntar i tråden. Jag tycker det blir bra så.

måndag 2 september 2013

Dagens snabba

Jonas kom in med den här idag och undrade om inte jag ville ha den (han känner mig bra!). Ser ni vad jag ser?
Nån sorts fasadtegel från början, men alldeles solklart en ljusstake också. Eller blomvas om man skulle gjuta igen hålen i botten. Kanske kan den bli något annat med? För tillfället agerar den i alla fall höstmysbelysning. Älskar för övrigt när man blandar ljusstumpar i olika längder. Mycket mer levande blir det på något vis.