tisdag 29 oktober 2013

Rävugglan

Kan inte någon säga åt mig nästa gång jag sätter igång ett projekt sent på kvällen när jag egentligen är dödstrött? Igår tänkte jag att jag skulle försöka mig på att sy en räv efter typ samma mönster som ugglan. Det gick väldigt bra ända tills jag i morse skulle kika på den färdiga kudden och upptäckte att jag sytt fast "ögonen" eller vad man ska kalla dem, helt fel. Som ett par stora uggleögon.
Dessutom hade jag sytt fast magen och ett öga med avigsidan ut. Ni ser ju att den första bilden, innan jag sytt fast nåt, är hundra gånger mer rävlik än den färdiga ugglehybriden. Hur trött måste jag inte varit igår??
I alla fall så blev den inte bebispresent som den var tänkt utan Edith fick den istället. -Åh! Jag ÄLSKAR rävugglor, utbrast hon. Vilken himla tur för den trötta mamman.måndag 28 oktober 2013

För visst kan man inte ha för många burkar?

Nä just det. Inte i mitt kök i alla fall. Så här kommer mina nyförvärv.
Ett gäng tjusiga retroburkar från Gustavsberg sprang jag på på Erikshjälpen för någon månad sedan. Har småkikat lite ett tag efter några sådana som både är snygga och som man kan ha användning för. De här blev perfekta! Nåja, potatismjöl använder man ju inte varje dag kanske, men ändå. Det händer ju faktiskt.


Och så var jag ju i somras och valde ut lite grejer från min farmor och farfars gamla hus. Jag hittade då en jättefin porslinsburk med trälock som jag av någon anledning inte tog. Tänkte nog att man ändå inte kunde ha hur mycket burkar som helst. Men jag har tänkt på den där burken och funderat ut ett användningsområde för den. Och då blev det ju en helt annan grej när jag BEHÖVDE den ;) Vi saknade ju såklart en fin burk för vällingpulver. Så nu står den på köksbänken och tar vällingskakandet till en helt ny nivå!


Trevlig vecka på er, och blås inte bort i stormen!

söndag 27 oktober 2013

Ballerinadrömmar och en liten uggla

Vi är sedan några dagar hemkomna efter en vecka i Rumänien hela familjen. Vi hälsade på vänner i en liten by mitt ute på landsbygden, och det blev en väldigt fin och speciell resa. Nu är vi hemma och vilar upp oss efter semestern kan man säga.
Och dottern längtade mest hem efter sin ballerinakjol. Senaste intresset (efter några vändor med bland annat sjöröveri och älg- och grisjakt) är nämligen balett. Britta Krona heter hon som ballerina har vi fått veta och såklart var mamman tvungen att snabbt fixa en balettkjol till primadonnan en kväll i veckan innan vi åkte. Man tager vad man haver, och en spetsgardin strök med. Egentligen skulle jag behövt en minst dubbel så lång för att få till det rätta rynket och så, men ballerinan blev nöjd!


Och så blev det häromkvällen en liten ugglekudde till en liten Joel. Av fina spillbitar från mormors gömmor. Och roligt var det så det kan nog tänkas bli fler!


Hoppas ni haft en skön helg!

tisdag 8 oktober 2013

Surftips


Ett litet (läs stort!) nöje jag återupptagit på sista tiden är att surfa runt på Etsy. Har man ont om tid bör man absolut inte kika in där. Så lätt att fastna lääänge. Massor av fina saker som folk gör, vintageprylar och allt du kan tänka dig hittar man där. Det är farligt lätt att klicka hem saker, men också världens bästa inspirationskälla (jämte Pinterest då förstås. Jag heter förövrigt johannaikulla där med om nån vill följa!) Kategorin "Art" är en favorit. Är man ute efter något originellt att hänga på väggen hemma är det definitivt där man ska leta. Man kan också se grejer som andra användare taggat som favoriter, och på så vis hamnade jag en kväll i en liten Etsy-butik som drivs av en tjej i Polen. Hon gör så fina små vaser och ljushållare i trä. Jag kunde inte låta bli utan slog till på de här. En vas och två små värmeljushållare som man kan stapla. Så söta och enkla och i finaste pastellerna. Kändes häftigt när jag ett par veckor senare fick paket från Polen!


Så jag fortsätter bildkavalkaden från vårt soff- och tv-rum, för det var där de hamnade.


De samsas jättefint med min lilla vykortsvovve från fantastiska Rifle Paper. Rifle Paper har blivit något av en hype i bloggvärlden det senaste, men jag får skylla ifrån mig och säga att jag faktiskt köpte vykortet i början på sommaren innan jag alls hört talas om dem. Allt de gör är i alla fall sjukt fint och jag skulle vilja ha många fler av deras grejer här hemma.


Och det var det hela. Inte tips för den som har brått alltså.

(Om du inte märkt det redan, så går det att klicka på orden som ser lite ljusare ut. Etsy, Pinterest och Rifle Paper alltså.)

måndag 7 oktober 2013

En tavla


Häromkvällen blev jag sådär sugen på ett ganska så snabbt pyssel igen. Virka ville jag, men inte något man brukar virka. Efter en stunds fundering kom jag på att en tavla skulle det bli. Enklaste möjliga. Stor mormorsruta till att börja med som jag sedan liksom fyllde ut på kortsidorna så den passade ramen. Plättlätt var det och himla nöjd blev jag med min annorlunda tavla! Det finns så många bra beskrivningar på olika mormorsrutor på nätet så jag tänker inte ens skriva någon här.
Tavlan fick plats på en av mina två tavellister i soffrummet.


Jag är lite ombytlig av mig och då känns tavellist som en bra grej. Så man slipper tusen-spikhål-i-väggengrejen. Just nu ser dom i alla fall ut så här, listerna. En bild på Jonas och mig som Sara tog inför vårt bröllop för fyra (FYRA?!) år sedan. Och lite glasflaskor med ljus i och silverbrickor. Man måste ju inte ha just tavlor bara för att det råkar heta tavellist liksom.


Och en plåtburk bara för att färgen är den finaste. Och just precis nu kom jag på att jag borde försöka mig på en liten minitavla med broderi i så nu blir nog inte det här blogginlägget längre. Trevlig vecka på er!

torsdag 3 oktober 2013

Skuggbilder i mitt fönster


Solen lyste in genom fönstret när vi åt kvällsmat förut. Rätt i ögonen så vi fick dra för gardinerna. Pelargonerna blir nästan ännu finare när man bara ser skuggbilderna av dom. Och då tänkte jag att det är ju lite så jag känt på sistone med allt detta bloggande. Att man bara visar en liten, liten bild som ju egentligen inte har så jättemycket med verkligheten att göra. Och jag vill ju inte ljuga liksom. Ni skulle bara se hur det oftast ser ut bakom kameran. Det här är ju en blogg om sådant som jag tycker är fint och som inspirerar mig. Så då visar jag såklart inte tvättberget, disken eller mattan som legat ihopknycklad i ett hörn i fem dagar för att dottern kissat på den och den inte får rum i tvättmaskinen. Nä justdet. Ni förstår va. Det är så lätt att man tror att alla andra har det perfekt och alltid bara fint och mysigt. Men så är det ju bara en liten yttepyttig skuggbild av alltihopa. Alltihopa som är rätt så härligt ändå, bara för att det är så livet med (eller utan) småbarn är. Rörigt. Rörigt men härligt.