torsdag 21 augusti 2014

Skördetider

Jag älskar den här årstiden. Sensommaren och tidiga hösten. Att bara kunna gå ut i trädgården och plocka på sig till ungarnas mellanmål, eller snabbt fixa en paj till fikagästerna. Då känner jag mig rik på riktigt.
Den här sommaren har jag inte odlat något överhuvudtaget, förutom ogräs och lite tomater, så då känns det extra tacksamt och lyxigt att fruktträden bär mer frukt än på flera år. Allt det här och lite till plockade jag på mig på bara en liten stund i trädgården. Mängder med plommon och äpplen har vi. Björnbären börjar mogna, och snart har vi en massa päron också. Ikväll ska här bli plommonmarmelad!

3 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt med mycket att skörda. Jag längtar efter en egen trädgård men får hålla mig till att plocka äpplen från träden i trädgården här som vi ialla fall har tillgång till då vår lägenhet är i en villa. :)
    Men du,
    Jag såg att du kommer till Kalmar och Emma Sundhs föreläsning! Jag med!! Va kul att ses! Kommer du till kl19 eller är du där lite tidigare? Mitt tåg kommer in kl18 nämligen. :-)

    SvaraRadera
  2. Det vore en önskedröm att ha fruktträd men jag tror en sibirisk körsbärsbuske ska visst klara det brutala vädret i min växtzon. Tack för så fina bilder och mysig text. Stor kram från lappland.

    SvaraRadera