tisdag 9 september 2014

Ett litet diy-tips

 Så här i frukt och bärtider kan det ju hända att det blir en del sylt och marmeladkok. I alla fall så har det blivit en omgång plommonmarmelad och en omgång björnbärsmarmelad här hemma sista veckan. Inte för att man kan leva på marmelad hela vintern, men jag gillar att fylla upp förrådet med gamla barnmatsburkar med hemkokt marmelad för att använda som små gå bort-presenter, nåt gott att ge bort till fars dag eller julklapp. Och så är det ju gott att äta själv på nån smaskig ost med såklart.

Ibland känner jag för att piffa till mina marmeladburkar lite snabbt. Barnmatslock är ju inte de snyggaste. Har man bara lite papper och lim hemma så går det supersnabbt.


Klipp ut en cirkel som är lite större än själva locket och limma fast pappret mitt på locket. Klipp sedan jack in mot mitten som på bilden. Vik in och limma fast de små flärparna en och en.
Tunt papper är bäst, annars kan det bli svårt att skruva på locket på burken.


 Ett snöre runt burken och en liten etikett med så har men en söt liten gå bort-present som säkerligen blir uppskattad!
Eller så gör man bara fina lock till förvaringsburkar till pysselhörnan eller hemmakontoret. Kanske olika stora glasburkar med färgglada lock till alla knappar, trådrullar och pärlor?

1 kommentar: