måndag 8 september 2014

Malvor runt stugknuten och äpplen i hagenJag sprang ut i trädgården en sväng ikväll när barnen somnat och tänkte plocka lite äpplen i hagen alldeles bakom huset. Just äpplena fastnade inte på bild innan det blev för mörkt, men malvorna framför magasinet gjorde det. Så vansinnigt vackra är de och växer nästan som ogräs.

Det här har jag skrivit förr, men alltså, jag kan inte påpeka lyxen av att kunna gå utanför huset och hämta mat nog. Jag älskar den här tiden. Äppeldoften i höstluften är ljuvlig och nu kan vi plocka hur mycket vi vill. Förra året hade vi knappt ett äpple på något av våra träd, så när vi i år har träden fulla känns det extra bra. Igår plockade jag litervis med björnbär och alldeles snart är päronen mogna. Underbara, underbara höst.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med, det är rikedom och lyx att kunna hämta sin mat från sin egen trädgård eller att man har eget kött, ägg osv. Jag värdesätter detta väldigt högt. Ibland tänker dock jag dock "Men oj vilket jobb jag lägger ner på bär, sylt, grönsaker osv. Detta kan jag ju köpa i affären och ha tid till annat." Men så hamnar jag där igen att jag värdesätter detta så högt och att jag faktiskt tycker detta förgyller mitt liv. Vad skulle jag gjort av den tid jag fick över som känns mer värdefullt än detta? Trampa runt i butiker, titta på teve, sitta vid datorn? Nä, jag tycker om att påta på och ta vara på det naturen kan ge! Tycker om din blogg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Roligt att du tycker om den :) Ja men det ligger något i det. Säkerligen så att vår stressiga värld blir det värdefullt att kunna ta sig tid att göra något istället för att köpa det! Det är lyx när saker får ta lite tid. :)

      Radera