torsdag 18 december 2014

Decemberpyssel


 Det här året har december verkligen inte gått till historien som någon pysselmånad för min del. Det känns alltid i november så där som att man har hur mycket pyssel och inspiration som helst på g inför julen, men i år kom jag liksom av mig lite. Men en del har det pysslats. Såklart. Annars skulle jag nog vara sjuk.
Så förutom hjärtan på tråd har jag knåpat ihop en adventsljusstake av gamla glasflaskor som jag gjorde små lingonriskransar till. Själva ljusen var knepigare än jag trott att få till eftersom alla ljus jag provade var antingen för tjocka (och det inte funkade att bara karva bort lite stearin då det behövdes tas bort så mycket så stearinet till slut föll av helt från veken.) eller för tunna. Fick en himla massa bra köptips på min instagram om ljushållare och ljusvässare, men bor man långt ifrån affärer får man hitta på istället. Så jag smälte lite stearin och liksom stöpte om ljusen lite så det blev lite tjockare i änden. Faktiskt supersnabbt och ganska kul.


De små ljusstakarna av kaffefat fixade jag till i somras med hjälp av ljushållare från webb-butiken littlesmultron. Jag kan inte riktigt skiljas från dem fast de är väl somriga, så jag julifierade dem lite med hjälp av gamla små loppisfyndade kakformar.


Och när jag ändå höll på att smälta stearin och styra så provade jag på klassikern ljus i kaffekopp. Stearinet smälte jag för övrigt i en liten emaljkopp på en platta på spisen. Har en liten låda med små ljusstumpar och grejer som nu kom till användning. Vekarna i stumparna sparade jag och återanvände i kaffekopparna. 


Årets första julpyssel gjorde jag tillsammans med barnen redan i november nångång. Jag skulle tipsa om ett enkelt pyssel till julnumret av tidningen som vår kyrka ger ut. Det fick bli en julstjärna/snöflinga av klädnypor som jag fick inspiration till efter lite pinterestsurfande. Åtta klädnypor behövs till den här varianten, och man börjar med att vrida isär dem och ta loss metalldelen. Sedan limmar man ihop dem med "ryggarna" mot varandra och sedan ihop till önskad stjärnform. Tänker att en massa klädnyps-stjärnor i olika varianter vore fint att hänga i grupp! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar