onsdag 31 december 2014

Om 2014 bara varit pyssel och roligheter: juli - december

Här kommer fortsättningen på min lilla årssammanfattning!


Juli började inte bara med värmebölja och efterföljande torka, utan även blogg och fotograferingstorka. Instagrammandet gick det dock inte någon nöd på, så här följer ett par bilder ur mobilen. Vi hängde en del i vårt fina Grönshult när det inte var uthyrt till turister.


Mitt bästa sommarloppisfynd måste varit den här blommiga klänningen. Som jag hade den. Nästan jämt.


Sedan kom augusti, och vi skördade mängder med bär och frukt i vår trädgård. Plommon, björnbär, vinbär, päron, äpplen och tomater.


Jag fyndade en liten jordglob på facebookloppis.


Och vi gjorde minst en äppelkaka i veckan. Den här åtnjöt vi på glasverandan i Grönshult.
Finaste kafferepet i år kan jag lova.Oktober kom och var så himla fin. 


 En riktig färgbomb.


Och höstens fynd måste varit pelargontavlan. O vad jag gillar den.


November bjöd återigen på bloggtorka. Kanske hade det med det tråkiga vädret att göra. De första tre veckorna i november hade vi sammanlagt sju soltimmar här. SJU TIMMAR. Jag brukar inte känna av någon höstdepp alls, men i år alltså. Hemskt deppigt var det tycker jag faktiskt. Tror inte jag tog en endaste bild med kameran, så här stoppar jag in en lite mörk och murrig bild som ju egentligen inte är nåt deppig alls. Lampan hittade jag på svärisarnas vind i somras tror jag. Den vill nog bo i Kulla snart, men får hänga lite i Grönshult ett tag först. Passar så himla fint till tapeten och de där kuddarna tycker jag.


Sedan kom december tack och lov. Inte alls så mycket snö till att börja med, men lite mysigare med alla julförberedelser. Vi pysslade ihop en hjärtgirlang bland annat, Edith och jag.


Och så kom julhelgen och allt det har ni ju precis sett. Men jullovet känns som att det kan sammanfattas så här. Eldning, på både gott och ont. Vår värmepanna började gå på halvfart sådär lagom tills snön och kylan kom. Så det blev ett fasligt eldande. Men å andra sidan är det rätt mysigt med.


Och en hel massa pulkaåkning och sparkturer i snön som äntligen kom. Tack 2014, och välkommen 2015!

Gott nytt år till alla er! Hoppas ni får ett fint år, och tack för att ni läser och hejar på!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig blogg! Vad glad jag är att jag ramlade över ditt konto på instagram :) Inspirerande och varmt. Tack för att du delar med dig :) / Sofia

    SvaraRadera