lördag 17 januari 2015

En ljusslinga och gamla lampskärmar

Häromdagen sprang jag på ett gäng, tre närmare bestämt, små lampskärmar i tyg på second hand-affären, och tänkte att nu är det dags att ta tag i den där lampslingan jag tänkt göra i en halv evighet. Sagt och gjort. Rotade fram en lampslinga med små ledlampor jag hade hemma, tog fram tången och böjde lite i upphängningsanordningarna i skärmarna, så det gick att trä in lamporna. Att det sen visade sig att jag bara fått med mig två av tre skärmar hem från affären var ju hemskt retligt, men idag hittade jag en till hemma hos päronen. I alla fall tre skärmar till tänkte jag mig, helst fyra, så är den klar!Nu hoppas jag på en inte lika långdragen lampskärmshistoria som när jag letade skärmar till den trearmade golvlampan... 

5 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar var du köpt tyget som du sytt gardinerna av? Jag har letat men hittar inget så tunt som ljuset kan falla så vackert igenom. Mycket fint ni har det därhemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så roligt att du tycker det! Tyget är köpt hos tyg.se för drygt ett år sedan. Verkligen perfekt och lagom tunt gardintyg! Hoppas de har det kvar.

   Radera
 2. Tycker också om dina gardiner men började kommentera de sköna lampskärmorna! Jag köpte JUST precis samma slags sju stycke och hängde dem i fönstret. Jag kommer att visa dom i mitt blogg nån dag… Så skönt har ni därhemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Väldigt fint med gamla lampskärmar tycker jag!

   Radera
 3. Hallå! Det blir sååå fint! Jag har en liknande, min ljusslinga är gul, så det ger en varm färg. Här finns en bild: http://houseoftempsperdu.blogspot.fi/2012/12/cosy.html
  Lycka till med letandet!
  h. Nina

  SvaraRadera