fredag 30 januari 2015

Februaridrömmar och trädgårdsplaner

Nåt utav det bästa med den här årstiden - att plantera saker i saker. Alltså vårblommor i diverse loppisfyndade eller förrådshittade pinaler som skålar, burkar, kaffekoppar och kannor. Älskar´t. Särskilt i kombination med att drömma om planteringar utomhus framåt vårkanten. 
Aldrig är jag väl så trädgårdsintresserad som i februari. Tyvärr brukar det liksom gå ur mig lite när det väl är dags sedan. Tiden och orken har bara inte funnits de sista åren. Men i år tror jag på ett trädgårdsår. Åtminstone är Sixten lite mer lätthanterlig och skulle nog mer än gärna hjälpa till med lite odlingar istället för att sticka iväg så långt han kan medan mamma petar i jorden. 


Årets projekt kommer nog bli att förverkliga det lite större trädgårdslandet jag tänkt på ett par år. Jag brukar bara odla lite smågrejer i ett gäng pallkragar, men skulle så gärna ha ett stort land där vi får plats med mer potatis och dit jordgubbsplantorna får flytta så de får lite mer utrymme.

I februari brukar jag dessutom ha storslagna planer på blomsterängar, slingrande växter runt verandan, alla möjliga sorters grönsaker och diverse grödor som känns ungefär lika troligt som apelsiner i vår trädgård framåt sommaren. Men nej, jag håller mig till att drömma om potatislandet i år. Känns nu i detta snöslask som lika exotiskt som apelsiner, men ett fullt rimligt och genomförbart projekt. Hejar ni på mig?

4 kommentarer:

 1. Ja vi hejjar på dig

  SvaraRadera
 2. härlig blogg du har.. mycket fina bilder o inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Så roligt att du tycker det. Och kul att du hittat hit!

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera