söndag 29 mars 2015

Lördagen

Igår hade vi en sån där riktigt lugn och skön lördag som jag alltid tänker att vi ska ha, men det inte så ofta blir ändå med allt som ska göras och hinnas med.

Varje morgon hela veckan vill Sixten helst följa med sin pappa ut på morgonen och fodra djuren, men det är inte så ofta han hinner med det innan förskolan. På lördagar däremot, då vet han att det är hans jobbarmorgon och han är jublande glad över att få jobba lite med pappa efter frukosten. 

När grabbarna försvann satte Edith och jag igång med lite pyssel i köket. Jag hade fortfarande frön som skulle stoppas i jorden, och en del små plantor att plantera om. Luktärterna har fått sån fart och behövde flytta till större krukor, och snart även få något att klättra på. En till pelargonstickling som jag fått av grannen åkte i jorden, och så pillade vi ner både tomatfrön, solrosfrön och rosenskära. 

Jag köpte en så himla praktisk, och fin, grej härom veckan. Tidigare har jag rullat tidningspappersremsor runt ett glas och hållt på och kladdat med vatten för att göra små planteringskrukor till fröerna. Rätt bökigt och blött om man jämför med att använda den här mojängen. Bara att rulla på remsan och trycka till ner i den runda delen. Hur smidigt som helst. Min köpte jag på Ica.


Efter en sväng ute i trädgården gjorde vi pannkakslunch, och sen körde jag barnen till mina föräldrar som bor ungefär 8 km bort.  Edith och Sixten hade bestämt att de skulle sova över där i natt, så eftermiddagen blev verkligen vilsam för mig.När jag kom hem passade jag på att städa lite i hönshuset hos de här snyggingarna. Här är det Sven, Ulla, Hedvig och Lotta som spatserar i hönsgården.


Och sen mest bara grejade jag i köket som nog är min favoritplats hemma. Jag struntade i disken och mest bara var. Flyttade runt grejer, läste en trädgårdstidning som jag tänkt läsa i en vecka, och tvättade mina favortikökshanddukar. Hängde upp det blårutiga förklädet som jag hittade på Erikhjälpen häromdagen gjorde jag med. Och det var ungefär det. Disken struntade jag i hela kvällen, och sen gick jag och la mig tidigt. Bästa sortens ledighet.


1 kommentar:

  1. Vilken kanonbra idé att rulla tidningspapper till små såkrukor! Tack för tipset! Och fin påskhelg!/Helena

    SvaraRadera