söndag 8 mars 2015

Vårsöndag Åh en sån söndag. Vi vaknade av solsken och finaste tänkbara vårväder. Jag så gott som skuttade ur sängen och satte efter frukosten igång med lite planteringsgöra.


Förra helgen när jag fotade bilderna till inlägget om frukostbullarna ni vet, började jag tänka på att jag skulle vilja ha ett fint gammalt bakbord. Mest för att det vore så fint att fota. Jag började fundera på om det inte skulle vara rätt så enkelt att bygga ihop själv, men så fick jag någon sorts minnesbild av något som stod i ett hörn uppe på vinden till vår lillstuga. Och mycket riktigt, det var ett gammalt, stort och väääldigt tungt bakbord som stod där!


Nu har det stått några dagar i vårt kök och sett fint ut, och jag var bara tvungen att testa det på bild, så jag använde det som planteringsbord. Inte så dumt när man inte vill ha jord över hela köket, fast gärna hålls där och grejar ändå.


Jag fick ett gäng pelargonstickligar av grannen igår, så de fick åka ner i jorden, och så pillade jag ner ett gäng luktärtsfrön i ett par andra krukor. 


Krukorna har jag hittat i en bod i Grönshult. Finaste krukorna man kan tänka sig. Gamla lerkrukor som legat länge och blivit sådär vackert patinerade. Har man inte turen att hitta gamla krukor kan man ju faktiskt patinera dem själv genom att låta dem ligga ute över vintern. Jag har provat och det funkar fint. Någon kruka sprack, men ett par blev fina. Med lite tur och framförhållning kan man alltså fixa looken på krukorna till nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar