tisdag 19 maj 2015

Sniglar i köket och en efterlysning

Omväxling förnöjer. Även om den bara är liten.
Trots bristen av värme har jag fått lite sommarfeeling, och tyckte idag att det var dags att byta ut den våriga Jenny Nyström-bilden på väggen vid vår matplats i köket. Snigelplanschen fick flytta ned från övervåningen, och så slängde jag runt ett par kökshanddukar på soffkuddarna. Tanken är att jag ska plocka fram symaskinen och sy kuddfodral av handdukarna, men jag testar så här så länge för att se om jag gillar dem. Vad tror ni om de här?
 
Och när jag ändå är igång och pratar matplats... Jag är på jakt efter ett stort gammalt skåp att byta ut våra platsbyggda 90-talsskåp vid matplatsen mot. Två dörrar och gärna med lite glas i. Lite Madickens Junibacken-style. Och skicket är inte så noga. Jag fixar gärna lite med det om det skulle vara så. Ingen som har ett på lager och vill bli av med?
 


 
Gullvivor och förgätmigej alltså. En utav de bästa blomkombinationerna tror jag nog. 

4 kommentarer:

 1. Hej! Mycket tjusigt alltihopa tycker jag, kuddarna funkar absolut!! Tänkte höra med dig hur du syr kuddfodral, syr du i knappar/blixtlås eller syr så det viks omlott på baksidan? Jag är inte så syvan men vill sy egna kuddfodral men detta med att sy i knappar eller blixtlås känns så krångligt, vad är ditt bästa och enklaste tips? Tack för en superfin blogg! //Linda

  SvaraRadera
 2. Så fint kök du har! Jag blir glad när jag ser det - både hur du kreativt dekorerat men också allt återbruk jag ser. Fin söndag till dig!

  SvaraRadera
 3. Vilket FANTASTISKT kök du har! Älskar skolplanschen med sniglarna och hyllan med grejer och allt! Gullvivorna i kannan är verkligen pricken över i:et.

  SvaraRadera
 4. Åh, sjukt fina bilder!

  SvaraRadera