tisdag 7 juli 2015

Potatislycka

 Sommaren, att den är här nu. Just precis nu är det sådär alldeles ljuvligt och härligt. Vi kommer ju inte iväg så mycket på sommaren eftersom det då är som allra mest arbete på gården, men vi försöker verkligen njuta så mycket vi bara kan här hemma av allt det härliga. Att ta vara på och göra något av de små stunderna i vardagen. När gräset skördas blir det ofta picknickar där Jonas är och jobbar, och eftersom barnen inte behöver upp tidigt på morgnarna kan vi låta dem vara vakna sent på kvällen och åka och ta ett bad allihop när dagens arbete är färdigt och solen strax går ner.

Och så börjar vi kunna njuta av det vi odlat i trädgården.  Potatisen till exempel.Jag blir så fånigt glad över att få gräva upp de små knölarna ur jorden. Och själva blasten är så fin när den blommar.Förundran över att det kan bli så mycket mat av de där små knölarna jag förgrodde i finrumsfönstret för ett par månader sedan. Helt makalöst.


Sockerärter börjar vi få också. Så söta och knapriga. Och så fantastiskt vackra de också. 


Vår lilla odlingsplätt i trädgården. Krassen växer för fullt. Morötterna tar sig och salladen och spenaten svämmar över. Grönkålen är på tillväxt och kryddorna frodas. Jordgubbarna blev det lite si och så med eftersom jag chansade och flyttade några av dem i våras fast det egentligen är bättre att flytta dem på sensommaren. Några gubbar har vi fått i alla fall och jag gissar på att det blir bättre till nästa år.
Min lilla tilltänkta blomsteräng mellan potatisen och jordgubbarna blev inte riktigt som jag tänkt heller. Man lär sig alltid nåt. Det var helt enkelt inte så lätt att skilja ogräs från vad som kom upp av de blandade blomfröerna som jag bara spritt ut lite hur som helst i jordplätten. Nästa gång får det nog bli rader i alla fall, så det blir lättare att skilja blommor från ogräs.

2 kommentarer:

  1. Åh, nu blev jag också sugen på att gå ut och titta om vår potatis också blivit så där stor. Vi satte den ganska sent eftersom vädret inte riktigt var med oss så vi har inte tagit upp nåt än... Om jag inte minns fel så gjorde du väl också det förresten :) Så underbart fint är det iallafall nu när allt växer som bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men gör det! Jag trodde knappt den skulle vara färdig, kollade förra veckan nångång men den jag kollade på hade pytteknölar. Förmodligen var det bara just den, för när vi häromdagen grävde upp de här blev jag nästan orolig att de blivit för stora.. Satte dem ganska sent jag med, men hade förgrott några veckor inne och så är det en tidig sort! Så fina odlingar ni har! Kul att kika in på din blogg :) Kram!

      Radera