torsdag 23 juli 2015

Snyggmat


Med risk för att det kommer bli en himla massa bilder på bär och ätbart från naturen nu ett tag... Men det är ju så fantastiskt fint att det liksom växer mat ute i skogen. Fin mat. God mat. Och snygg mat. Kan inte bli bättre, eller hur?


Vi tog oss en liten skogstur igår, jag och barnen. Med ett första stopp vid hallonbuskarna i svärmors trädgård. Sedan fortsatte vi vägen inåt skogen några hundra meter bara, men fick på nån timme med oss ett par liter blåbär och kantareller. Sicken lyx det är.

 
Önskar jag vore en bättre saft- och syltkokerska nu, men varken tiden eller orken räcker till för tillfället. Det fick räcka med att förvälla kantarellerna och sedan bara frysa in hallonen och blåbären i lagoma portionspåsar. Hallon och blåbär känns ju faktiskt nästan för goda som de är för att hålla på och koka grejer av. Nä jag sparar mig till svartvinbärssaftskok om några dar tror jag. Och gelé. Så fint att plocka fram till en bit kött i höst, eller som bästa ingrediensen i brunsås.

3 kommentarer:

 1. Ja visst är det fantastiskt! Upplevde precis samma sak igår. Egentligen är det så självklart - det växer mat i naturen, vi äter den. Men man blir ju ändå överrumplad av lycka och djup tillfredsställelse varje gång man kommer hem med korgarna fulla.

  SvaraRadera
 2. Jag vill också bli en saft- och syltperson. Plockade av våra röda och svarta vinbär i morse. Hela 3 dl fick jag ihop. Inte mycket att göra något på. Försökte mig på liiite lite gelé, men den stelnade inte, så det blev kräm istället, som vi tar till efterrätt ikväll. Klarbär har vi en hel del däremot, men jag vet inte vad jag ska göra av dem. Lite sugen på att testa gelé där också. Sambon vill ha marmelad.

  SvaraRadera
 3. Ja det där med att gå ut i skogen och 'plocka mat' är nåt jag saknar enormt mycket från Sverige..
  Hoppas komma om ett par veckor och fortfarande hitta lite..

  SvaraRadera