måndag 10 augusti 2015

Ölandssemestern ur mobilkameran

Som ni märkt har jag verkligen låtit mig själv ha semester från bloggen i sommar. Ett inlägg lite då och då tycker jag har fått räcka, särskilt som jag haft ganska fullt upp med våra två små energiknippen dryga sju veckor i sträck. Puh. Underbart har vi haft det, men intensivt! Nu ska det bli fantastiskt skönt med lite semester från semestern. Idag promenerade vi bort till förskolan för första gången efter sommarlovet, och jag vet inte vem som var gladast, barnen eller mamman.

I alla fall så kom vi igår hem efter några fantastiskt fina dagar på Öland.
När man driver lantbruk är det inte så lätt att planera så långt i förväg när semestern ska äga rum. Sommaren och början på hösten är verkligen högsäsong och det gäller att kunna smita iväg när det plötsligt blir lite lugnt några dagar. Hur som helst hade vi is i magen och lät bli att kasta oss iväg på direkten när vi såg att det skulle bli flera dagars regn för några veckor sedan. (Det är väl den stora nackdelen med lantbruket på somrarna. När det väl är lugnt så är det förmodligen på grund av ihållande regn.) Istället chansade vi på att det skulle kunna gå att komma iväg när vi fått in gräset från andra skörden. Och det gick. Dessutom blev det de finaste sommardagarna på hela sommaren! Så vi lånade till oss en husvagn trots att vi knappast är några campingälskare varken Jonas eller jag, och så googlade vi efter en liten, lugn och naturnära camping på södra Öland.

Ungarna var eld och lågor, och Sixten som vanligtvis är ett energiknippe av rang, lyckades på något vis lägga i ännu en växel vilket ledde till att systemkameran knappt kom upp ur sin väska. Att släpa runt den samtidigt som det gällde att hålla koll på Sixten Blixten var liksom inte att tänka på.
Därför tänkte jag visa lite bilder direkt ur mobilkameran! Tack och lov för den!


Vi kom i rätt tid och tajmade Ölands alla stockrosor. Dessa blommor alltså. Överallt och så vansinnigt vackra om ni frågar mig. Kanske min allra, allra finaste blomma. Now you know.


 Första morgonen när vi vaknat i husvagnen packade vi in oss i bilen och åkte till Ölands sydligaste udde och fyren Långe Jan. Jag kunde inte minnas om jag varit där innan och vi tänkte att det nog skulle bli en snabbtitt pga inte så himla kul för barnen. Men oj vad fel vi hade. Vilket fantastiskt ställe att ta med ungarna till! Södra Öland är känt för sitt fågelliv, och när vi kom till området vid fyren möttes vi av entusiastiska fågelskådarvolontärer som stod redo med kikare och böcker och lät barnen och oss prova på fågelskådning. Så himla mäktigt när vi fick se en kungsörn med en annan fågel som byte. Innan vi tog oss upp för de nästan två hundra trappstegen i fyren kollade vi också in en otroligt fin utställning om fåglar. Och just fågelmuseet, som barnen sa, var det bästa på hela semestern om man frågar dem. Dessutom gratis. Hett Ölandstips alltså!


Fågelskådar-Sixten.


På väg till Långe Jan fick vi se en skylt om träskoutförsäljning och bestämde oss för att kolla in vad det var. Efter att ha åkt en bit in på ett gammalt industriområde så möttes vi av det här. En liten träskobod med självbetjäning! Kan man bli annat än glad när det finns folk som litar så på andra människor? Dessutom var det riktigt fina skor, och jag fick med mig ett par grymma mörkbruna clogs med perfekt klack. Dom får jag helt klart visa upp en annan gång.


Och så blev det ju såklart en del sånt här med. Sandslottsbygge och bad. Och faktiskt ganska så mycket vila för både mig och Jonas. Har Sixten med sig en traktor och det finns sand, så är det nästan garanterat en stunds lugn och ro.


Och fina kvällspromenader tog vi också. Som den här på piren i Degerhamn. Sedan avslutade vi med sillmackor och glass i hamnen.
Att man bara kan ha sån tur att man väntar med semestern hela sommaren och sedan prickar in de bästa dagarna. Ibland tajmar det allt rätt bra.4 kommentarer:

 1. Öland är vara SÅ underbart! Särskilt södra halvan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Södra halvan är ju så mycket lugnare än norra med. Toppen!

   Radera
 2. Härligt att ni fick komma iväg en sväng!

  SvaraRadera