fredag 4 september 2015

DIY - lampslinga

För ett tag sedan hittade jag ett gäng gamla lampskärmar på loppis igen. Tidigare har jag gjort en lampslinga som hänger i vårt kök och jag blev med en gång sugen på att göra en till.
Sagt och gjort.

Sånt som behövs: 

Små lampskärmar. Mina är ungefär 11 cm höga allihop, men det funkar säkert fint att använda olika storlekar också. Udda är fint! 

Ledlampslinga

Tång

Ev. lite ståltråd. 

På de flesta lampskärmar jag använt finns det en liten metallring som håller ihop glödlampshållaren. Använd tången för att öppna upp ringen så mycket att ledlampan går att trä in och kläm ihop ringen igen.
Använd ståltråd för att fästa ledlampan på det skärmar där det inte finns någon ring eller ringen är svår att öppna.
Jag har satt mina skärmar på varannan ledlampa. På så vis ser det inte för trångt ut med skärmarna, och slingan lyser lite bättre.Lyser fint när höstkvällarna börjar bli mörka igen!

10 kommentarer:

 1. Åh dina lampslingor är såå fina! Blir megasugen att göra en likadan!

  SvaraRadera
 2. Så fint!! Åh, vill också ha en sådan fin slinga! Så bra sätt att ta tillvara på gamla skärmar som ju sällan används nu för tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen bra tycker jag med! Kul att du gillar den :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack snälla! Så glad jag blir. Kul att du hittat hit!

   Radera
 4. Visst blir man sugen på att göra en likadan när man ser dina lampslingor!! Är din ledlampslinga ganska kort, eller fortsätter den en bit efter skärmarna också? Är inte så inne i lampslingornas värld, så har inte koll på hur korta man kan få tag i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så roligt att du vill göra en också! Min slinga är inte superlång. Kanske 2-2,5 m nånting. Så den fortsätter en bara en liten bit i varje ände. Har köpt min på Ica faktiskt, men tror den hörde till deras jul/adventspynt.
   //Johanna

   Radera