torsdag 17 september 2015

Krikonkalas

Tomater? 
Nej, krikon! Vårt allra finaste träd i trädgården. Helt ljuvligt på våren med små vita blommor i mängder, och allra finast på hösten med sina knallgula löv utanför vårt sovrumsfönster.
Frukten däremot brukar jag vara rätt dålig på att ta hand om. Barnen gillar att äta dem som de är, men jag tycker de är lite för söta bara. Men desto vackrare.   



När de är mogna faller de till marken och täcker marken som ett rött, höstigt täcke. Och de som hänger kvar i trädet ser nästan lite exotiska ut, som små citrusfrukter eller nektariner.


Idag kunde jag bara inte låta alla falla till marken. Så Edith och jag gav oss ut och plockade en bråkdel av alla frukterna. Nåt ska vi göra av dem tänker vi, men vet inte riktigt vad. Marmelad kanske? Ganska mycket styr med alla små kärnor, men vi får hoppas det blir värt besväret.


Eller finns det någon annan med krikon som vet nåt gott man kan göra med dem? Tips mottages tacksamt!

1 kommentar:

  1. Chutney kan man visst göra bl.a. Hittade några recept här: http://www.ekoplantan.se/massor-av-krikon/ :)

    SvaraRadera