lördag 24 oktober 2015

Majsskörd

Efter att ha varit hemma med en halsfluss-sjuk Edith några dagar var det så otroligt skönt idag att hon äntligen var så pigg att hon orkade gå ut.
Vi bestämde oss för att ta en liten promenad allihop i familjen och kolla till majsen på fälten runtomkring gården.


Majsen är som allt annat varit i år lite senare än vanligt. Men nu äntligen börjar den vara färdig!
Vi odlar alltså majs som vinterfoder åt våra och andras djur och fodermajs är inte riktigt lika söt som vanlig majs, men god ändå och funkar jättebra som mat åt oss också!


Särskilt för barn är det ett riktigt äventyr att traska in bland majsen som är ungefär 2,5 meter hög nu. De står i rader, så mellan raderna är gångar som blir som riktiga labyrinter när man går omkring där inne. Kul för barnen, läskigt för mamman som blir rädda att tappa bort en unge eller två.
Vi hittade ut allihop och fick med oss en del majskolvar hem.




Kokta eller grillade majskolvar med smör och salt kan vara bland det godaste som finns. Ikväll lyxade vi till det extra och gjorde vitlökssmör till också. Direkt från fältet till middagsbordet. Bättre kan det knappast bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar