onsdag 7 oktober 2015

Veteax x3

 Det är alltid lite sorgligt så här års när allt som vuxit på fälten hela sommaren ska skördas och försvinna, även om det såklart också är väldigt roligt och nästan lite av feststämning att få skörda och fylla på djurens matförråd för vintern. Något jag brukar sakna lite extra är i alla fall vetefälten. Veteaxen är så ståtliga och vackra där de vajar lite försiktigt i vinden, och jag älskar den lite blågröna tonen de har innan de mognat. Förra veckan var det hur som helst dags att tröska vetet, men jag passade på att plocka lite innan allt låg tröskat i stora högar.Så fina bara som de är i en glasburk på bordet istället för blommor.


Eller i en liten tunn krans. Tycker nog bäst om tunna kransar överlag faktiskt. Gillar det enkla och vackra med den här. Jag brukar göra en stomme av grövre ståltråd (Jag brukar gå och knycka av den stora rullen som Jonas ska ha till elstängsel. Man tager vad man haver! Men det är precis samma sak som tjock ståltråd.) som jag sedan binder fast blommor eller som här veteax runt.


Och så gjorde jag en lite tjockare krans av blandade höstblommor och enstaka veteax.
Låtsas inte om mina oputsade fönster eller gardinerna som har olika längd. Jag blandade ihop gardinerna i förra tvätten och den högra ska egentligen hänga i det andra fönstret. Gamla hus - Inte samma mått någonstans inte.


Kärleksört har vi massvis av i trädgården och utgör en perfekt bas i kransen. Den torkar dessutom väldigt vackert. De vita blommorna vet jag inte vad de heter, men jag fick dem och lavendeln i en fin bukett av en granne i slutet på sommaren (tack Inga-lill!). Den har hängt på tork i köket men passade så fint i en krans nu tyckte jag. Doftar underbart av lavendeln gör det ju dessutom.


Och så en bubblare - pysseltips från Edith. Hon visste precis vad hon skulle göra av vetet när hon såg det och plockade raskt fram kastanjer och tändstickor också. Rävar så klart! Den ungen alltså... Slutar aldrig förvåna mig med sin påhittighet och kreativitet!

3 kommentarer:

 1. Så fint med vetet i glasburk (aldrig tänkt på att göra så) ;o
  Men nåt som föll mig i smaken är din pastellgröna taklampa, måste bara fråga vart du har köpt den? =)
  Letat som en tok efter någon kökslampa, men inget som faller i smaken.

  SvaraRadera
 2. Vad fint med kransar
  Nu inspirerade du mig att gå ut och plocka lingonris och annant innan snön faller här uppe i norr.

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag sugen på att hem & pyssla, så fina kransar! Tror den vita blomman heter ulleternell (iaf om man får tro min mamma).

  SvaraRadera