torsdag 19 november 2015

Adventspyssel i repris


Advent närmar sig med stormsteg! Mysigaste helgerna på året, och jag undrar om jag inte nästan tycker att första adventshelgen kan mäta sig med självaste julafton när det kommer till mysfaktor.
Det är hur som helst hög tid att börja adventspyssla och jag tänkte det kunde passa med ett inlägg med advents och julpyssel i repris. Här kommer några av de decemberpyssel jag slängt ihop de senaste åren helt enkelt.

 
Förra årets adventsljusstake blev en nästan löjligt enkel variant med glasflaskor med små lingonkransar ståendes på en teakbricka. Tycker de turkosa flaskorna gör sig så himla fint ihop med den bruna teakfärgen.


Ett annat plättlätt pyssel är att sy girlanger med symaskinen.  Hjärtan på tråd till exempel.


Har man inte möjlighet att sy går det lika bra att limma pappersbollar eller kanske stjärnor. Fina att trä upp på tråd som girlang eller kanske hänga i granen så småningom?


Skulle jag göra klädnypsstjärnor i år skulle jag göra ett helt gäng, måla vita och hänga upp tillsammans i ett fönster så de såg ut som dalande snöflingor...

4 kommentarer:

 1. Åh så mycket fint! Jag gillade extra adventsljusstaken, så enkel och ändå så fin. Jag ser verkligen framemot advent och julmys! Tror faktiskt att vi ska baka saffransbullar ikväll!

  SvaraRadera
 2. Men så himla fint och fiffigt med klädnypsstjärnor. Blir nog ett pyssel jag apar efter i jul!

  SvaraRadera
 3. Tack för papperspysseltipsen. Gillar dekorationer av gamla böcker, so fina och enkla. Julen kan vara vitt och svart och grönt, inte alltid rött.

  SvaraRadera
 4. Men oj så fint, gillar verkligen hur du gjort med flaskorna =D

  SvaraRadera