onsdag 9 december 2015

Frostmorgon och granhuggning

 Den här hösten har vi faktiskt inte haft särskilt många frostmorgnar över huvud taget. Idag är plusgraderna tillbaka och vi vaknade till blött och ruggigt igen, men igår var morgonen sådär solig, kall och krispig. Med kamera och yxa i högsta hugg traskade jag ut i ett bete för att leta upp ett par små adventsgranar.


Som jag längtar efter fler sådana här morgnar...


Tre små granar fick jag med mig. En till köket, en till barnens rum och en att sätta utanför ytterdörren. Sen fick jag skynda mig in och lägga mig på kökssoffan ett slag, för att härja omkring på detta viset var visst lite mer än den här gravidkroppen tålde... 
                                     

4 kommentarer:

 1. Det ser helt fantastiskt ut! Vi ska ut och hugga vår gran i helgen men prognosen visar 8+ och det känns inte ett dugg stämningsfullt :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. 8 grader är ungefär som vi har här idag... Inte alls lika mysigt! Hoppas ni hittar en fin gran i alla fall :)

   Radera
 2. Åh, vad mysigt det låter och ser ut!
  Hur fungerar det för er med barn och granar? Vi har en nyfiken 1,5 åring här och jag vet inte om vi vågar ha gran eller inte i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har faktiskt fungerat bra. Trots att vår minsta som är 3 nu har varit väldigt livlig och nyfiken. Granen är ju vass, så jag antar att det är därför han inte pillat så mycket på den. Dock har vi aldrig ömtåligt pynt i som kan gå sönder :)

   Radera