lördag 2 januari 2016

Januari för ett år sedan

Gott nytt år!
Hoppas ni alla hade en fin nyårskväll. Vår blev inte som vi först hade tänkt (när blir nyår det egentligen??), men väldigt mysig ändå. Det var meningen att vi skulle firat med ett gäng vänner här hemma hos oss, men dagen innan fick jag och mina jobbiga sammandragningar kapitulera. Är man höggravid så är man. Vi ställde in och bestämde oss för att göra en egen liten mininyårsfest med bara familjen. Vi käkade oxfilé från vår alldeles egna kviga (Himmel vilket fint kött det blev den här gången!), åt salta pinnar och marängsviss och spelade yatzy hela långa kvällen ända tills vi alla fyra slocknade i stora sängen strax innan kl 22. Så himla skönt.

Eftersom jag inte gjorde någon lång årssammanfattning för hela 2015 tänkte jag att jag skulle försöka göra en varje månad det här året. En tillbakablick på vad jag grejade med för ett år sedan liksom. Så här kommer den första - januari för ett år sedan.Edith och jag sträckläste Bullerbyböcker, av de gamla fina upplagorna, och så visade jag upp gamla fina loppisfynd i barnrummet.


Amaryllis och hyacinter byttes ut mot tulpaner och ranunkler och jag började plocka fram pelargonerna från vintervilan. Snart är det dags igen!


Årets första bloggpyssel blev den här lampslingan! Jag hittade de första lampskärmarna på loppis och började samla. Nu har jag ju gjort flera stycken och hade glömt att den första slingan faktiskt hängde här från början...


De sista pelargonerna åkte fram och jag började ta sticklingar...... som jag omsorgsfullt valde fat åt.


Jag planterade pärlhyacinter och drömde om ett större potatisland, som ju blev verklighet till våren.Och så gjorde jag ett samlingsinlägg med svar på hur och varifrån flera av våra lampor kommer ifrån. Fortfarande är det en utan de vanligaste frågorna jag får här och på instagram, så det inlägget tåls att länkas igen. Eftersom de allra flesta av våra lampor är sådana jag gjort eller fixat till själv på något sätt så blev det ett riktigt DIY-inlägg med massa lamptips!

Och det var förra årets blogg-januari. En massa lamppyssel och blommor mest. Det här året gissar jag på... äh jag vet knappt? Pelargoner om några veckor, nåt syprojekt till bebisen och kanske kanske (om fogarna håller för en tur på loppis) nåt fint loppisfynd? 

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att er nyårsafton låter som rena drömmen! Känns som bästa sättet att fira på enligt mig :)

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna! Jag ville bara passa på att peppa för fler inlägg, blir så glad när du uppdaterar. Jag behöver ditt ljus och piff i det gråa januari. Kramar från Anna. annabirath.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Du anar inte hur glad jag blev för din kommentar. <3 Kram!

   Radera