onsdag 28 september 2016

Ätbart höstfint

Det dignar av bär och frukt i naturen nu, och även om vi inte tar till vara på alls så mycket som jag skulle vilja och tycker att man borde, så försöker vi så mycket vi hinner. Och det bästa är ju när man kan slå två flugor i en smäll. "När det är både fint och gott, då är det bra" sa Edith, och jag kan inte annat än att hålla med! Häromdagen gjorde vi köket höstfint samtidigt som vi fyllde på vinterförråden med torkade nyttigheter.


Rönnbär är ett så hemskt underskattat bär tycker jag. Dels är de otroligt vackra och kanske det allra finaste höstpyntet både inomhus och utomhus, och så är det nyttiga. Supernyttiga. Jag brukar torka dem på tråd och sedan använda i musli eller bröd som extra vitaminboost.


Vi pärlade de vackraste pärlgirlanger. Vanlig sytråd och en nål använde vi.


Och så använde vi en bråkdel av alla äpplen vi har i Grönshult i år och gjorde äppelringar. Penslar man ringarna med citronsaft så blir de inte bruna. Fast bruna ringar funkar lika bra de med såklart.Och så hängde vi upp över järnspisen. 


Vackrare pynt får man leta efter.

2 kommentarer:

  1. Hej Johanna! Jag och min familj vill flytta ut på landet i Småland när vi pluggat färdigt. Jag är lite orolig att vi ska råka köpa ett hus i ett område där det bara bor pensionärer och sommartyskar. Inget ont om dem, men jag vill att det ska finnas barn som mina barn kan leka med på cykelavstånd. Känner du till några bra områden som vi borde hålla koll på på hemmet? Hälsningar Matilda med bullerbydrömmar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så fint höstpynt förresten! :)

      Radera