torsdag 8 september 2016

Lyxstund

Igår efter lunch när Britta hade somnat blev jag sådär vansinnigt trött. Att då få lägga sig här i soffan och lyssna på när Jonas grejar med de stora barnen för att ta med dem ut är en sån obeskrivlig lyx. 
Först låg jag bara och lyssnade på Jonas otroliga tålamod med två lite småtrötta och truliga barn som ändå vill följa med pappa ut och jobba. Så tacksam över honom. Hur han sätter ett sådant värde i att kunna ha med barnen ut när han ska arbeta, även om det många gånger tar lite längre tid än om han skulle vara själv. 


Sedan hämtade jag favoritkoppen med kaffe och plockade fram mitt sommarprojekt.


Jag har varit ganska trött hela sommaren och inte orkat med så mycket kreativa projekt som kräver tankeverksamhet. Men ändå kliar det i skaparfingrarna om kvällarna, så jag satte igång ett långkörarprojekt som krävt knappt en tanke. En virkad filt, i samma garn, med samma maskor om och om igen. Meditativt och avkopplande att få arbeta med händerna samtidigt som hjärnan slipper jobba.


Och här kommer mitt tredje DIY-tips på temat konserv- eller plåtburk in. Nämligen en garnburk. Helt enkelt en lagom stor burk att ha nystanet i och ett lock med ett litet hål i att trä igenom garnet. Slut på garntrassel helt enkelt.


Klädde min burk i en gammal tapet som passar i vardagsrummet där virkningen oftast ligger. Smart och snyggt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar