måndag 12 september 2016

Småbrukardrömmar


Det säkraste hösttecknet i Kulla är när den här gamla skolplanschen åker fram. Ungefär när skolorna startar brukar jag få höstkänslor och rota fram den . "Hösten" heter den och är målad av Nils Asplund. Och visst skulle en nästan kunna tro att jag och Jonas börjat försöka efterlikna livet på en sådan här gård lite extra mycket på sistone...
För visst såg ni dem i förra inlägget?


Jodå. Vi har gått och skaffat oss ett par grisar. Ett par fina, präktiga damer av sorten Linderödssvin. Så det har minsann kommit hit både getter och grisar i sommar. 

Som jag skrivit tidigare så har vi i sommar gått och grunnat och funderat en massa på vad vi verkligen vill, och på något vis kommit till skott med saker vi egentligen velat ganska länge. Jonas har drömt om en massa olika djur ända sedan han var barn. Lite grisar, höns och getter till exempel. Och kor förstås. Och jag har de senaste åren också gått och drömt om ett lite mer småskaligt jordbruk än det vi haft. Men det har känts som en omöjlighet för oss, i synnerhet om vi vill vara kvar i Kulla. Och det vill vi ju.
Men så var det som om poletten trillade ner i somras. Att vi får väl ta och göra både och. Ha många kor för att kunna driva gården, och så några stycken grisar och getter. 
Tanken är att det ska bli både killingar och smågrisar så småningom, och så får vi se lite hur det utvecklar sig helt enkelt. 


Så lite mer jobb blir det allt för mig om dagarna, när både grisar, getter och höns ska ses till och utfodras. Men inte så fasligt tidskrävande än när det fortfarande är rena rama sommaren. Hur som helst ett kärt besvär. Och spännande.

1 kommentar: