fredag 20 januari 2017

Killingar, kultingar och vårlängtan deluxe

Jag är nog inte precis ensam om att drömma mig några månader fram i tiden stup i kvarten just nu. Men alltså, den här vintern har min vårlängtan nått helt nya höjder. Jag kan liksom inte bärga mig. 

 

Man kan ju tycka att det borde ge upphov till tillräckligt mycket vårlängtan bara att tänka på alla vår- och sommarkvällar ute i hagen hos de här ovan (som har vuxit en aaaaning sen den här bilden togs!) Lägg då till att om det blir som vi tror så har Lisa och Anna fått minst varsin killing nångång i april eftersom de sedan början på november fått gå ihop med vår bock.
Jag pallar inte. Blir helt rörd och tårögd bara av tanken att få komma ut till deras box i stallet en morgon och hitta ett nytt litet knytte. 


Dessutom kommer förmodligen hagen här, bakom vårt hus, bokstavligen krylla av kultingar. Och det är med skräckblandad förtjusning som jag tänker på det... Vi har nämligen tre(!) suggor som vi tror är dräktiga... Vi spenderade halva hösten med att leta efter en lämplig galt att ta hem till våra Linderödssuggor Svea och Wilma. Och när vi hittade honom råkade det vara så att man liksom fick en till sugga på köpet. Hehe. Det var ju det här igen med att jag och Jonas har lite svårt för att göra saker lite sådär lagom. Nä. Pang på. Gasen i botten. På gott och ont. Men oftast väldigt roligt.

Så japp. Tio kultingar (ibland fler!) är inte ovanligt att EN sugga får. Vi vet helt enkelt vad vi gör i vår och sommar i alla fall. Gullar med kultingar och killingar och matar grisar för jämnan. Och till hösten säljer vi griskött för glatta livet...

Som vi längtar!

5 kommentarer:

 1. MEN så underbart det låter alltihop! Hoppas det går bra med alla ungar. Vi får i alla fall lamm och kycklingar, och det är inte fy skam! Längtar också som en galning till våren - men jag skulle längta mindre om det var smällkallt och strålande vinterväder tror jag. Det är alldeles för tidigt att börja längta ju.

  SvaraRadera
 2. Oh så fina kullingar och ja nu dras man ju med lite vårlängtar allt =D

  SvaraRadera
 3. Är det ert grannhus som ligger ute på Hemnet måntro? Om det inte finns flera kulla i Vimmerby. Synd det inte var större tomt, vi vill ha plats för några får eller getter och lite mer odling, annars hade vi slått till på stört. Våra barn är precis jämnåriga med så det vore perfekt!

  SvaraRadera
 4. Hej! En vän till mig hyrde ett hus av er en vecka förra sommaren? Hyr ni ut även i år?
  Har försökt mejla dig... Med vänlig hälsning, Sara

  SvaraRadera
 5. Hej! Vilket fint reportage i tidningen Gård&Torp !
  Siv

  SvaraRadera