torsdag 27 april 2017

Dejtingkoncept á la Kulla


Senast vi var på bio bara Jonas och jag var någon gång anno 2012 kom vi fram till häromdagen. Förmodligen var det senaste gången vi åkte iväg någonstans själva över natt också. Är vi ute och äter på tu man hand särskilt ofta då? Nja. Vårt dejtande kan tyckas ganska så fjuttigt kanske någon tänker nu..? Men ack så fel den har i sådana fall!

 
Bara senaste dagarna har vi till exempel hunnit med följande dejtingkoncept som vi gärna tipsar om:

1. Flytta galt i kvällsol. Ger tillfälle till långa samtal eftersom galtar är vansinnigt luriga och eventuellt kan ta en hel kväll på sig innan de går in i en djurvagn.

2. Hämta kalvar på gård några mil bort. Åka bil ensamma ihop någon timme - rena rama semestern för småbarnsföräldrar. Köper man dessutom kaffe och choklad på vägen är konceptet en tiopoängare. Plus i kanten för om kalvarna stannar kvar i transporten medan kaffet och chokladen inhandlas.Ikväll körde vi på flytta galt-konceptet. Jag vet inte hur länge vi höll på där. Lockade, trixade, skrattade, småpratade, blev lite arga på både varandra och galten, skrattade igen åt eländet och väntade på att galten skulle traska in och vi snabbt skulle kunna stänga om honom. Då som så ofta slog det mig hur fantastiskt bra vi har det. Alla saker vi får göra ihop, och hur mycket tid vi faktiskt får spendera tillsammans. Kanske inte lika många fina mysmiddagar som andra, eller weekends på annan ort, men oj vilken fantastiskt vardag vi oftast har.


Vi jobbar inte alltid tillsammans, men då och då hjälps vi åt med något projekt, och nästan alltid får vi äta lunch tillsammans. Även om det bara är ägg och smörgås hemma i kökssoffan.


Vi har varit ihop i nio år i år, och jag minns så väl att vi i början pratade mycket om att vi ville skapa oss en sådan vardag att vi inte behöver längta bort hela tiden. Inte  räkna ner månader till semester, dagar till helgen, eller timmar till arbetsdagens slut. Livet är här och nu, och vardagen är den största delen av livet. Här har vi också tuffa dagar, och dagar när vi längtar bort. Men som vi trivs ändå. Att få dela vardagen, och trivas i vardagen. Att faktiskt ha tid för varandra mitt bland grisar, vardagsbestyr och kalvningar.

Och ja, så småningom (när vår dräng kom och gav oss ett handtag) fick vi in galten i transporten. Och nu är alla grisar där de ska vara. Snart hoppas vi på smågrisar!

Fler dejtingtips utlovas till den som vill ha!

10 kommentarer:

 1. Å så härligt det låter! Vardag är bäst!

  SvaraRadera
 2. Fin och skojig text, men det heter 'à la'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oops, så går det när man skriver sent på kvällarna (och nu gör jag det igen..!) Tack! :)

   Radera
 3. Love comes easy when you give it simply at every opportunity . So sweet who wouldn't want such a love life ❤️

  SvaraRadera
 4. Tack Johanna! En viktig infallsvinkel för dem som bara räknar det som "kostar" som upplevelse. Gud välsigne er!
  Hillevi o Allan

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt inlägg. Jag blir glad av att läsa det. :-)

  SvaraRadera
 6. Åh vad härligt det låter. Det är väl fantastiskt att dela glädjen över det man har tillsammans och vara ett team i de vardagliga situationer och krydda dem lite extra (choklad och kaffe mitt i allt) eller finna glädjen i det lilla just då (solnedgången). Det är väl rätt att "dejter" inte ska behövas varje månad. Min dröm..... din verklighet <3 grattis!

  SvaraRadera
 7. Härligt beskrivet om livet på landet. Har själv upplevt situationerna när vi var aktiva lantbrukare. Nu är vi pensionärer och har hur mycket tid som helst för varandra, men tänker med glädje på vårt långa äktenskap(48År) och all gemenskap vi har haft i det dagliga arbetet. Monica i Östergötland

  SvaraRadera