söndag 9 april 2017

Ny vardag


Sedan några veckor tillbaka håller vi på och försöker komma in i någon slags ny vardag. Nya rutiner. Det tar ett tag, men jag tror vi är på gång. Edith och Sixten har börjat gå längre dagar på förskolan, Britta hänger hos farmor några dagar i veckan, och jag - trumvirvel- försöker jobba! Här hemma. Några timmar ute på gården med djuren, lite pappersarbete, och så lite av mitt egna - frilansandet jag sjösatte och fick igång lagom tills Britta föddes. Så är tanken i alla fall - en salig blandning, och det känns så roligt om än lite läskigt och svårt att hitta rätt balans än så länge.


Men just därför känner jag lite hopp för den här bloggen igen! 
Jag har inte tillåtit mig att ha dåligt samvete över dålig uppdatering sista tiden, men blivit väldigt glad när ni hojtat till och sagt att ni saknar den. Jag har ju gjort det jag med, och samtidigt fått tid att tänka efter över hur jag skulle kunna få det att funka. Hoppas jag. 

Förmodligen kommer jag visa mer av livet och arbetet på gården. Den biten har verkligen inte visats mycket här egentligen, ganska konstigt med tanke på hur stor del av våra liv den är. Men när jag startade bloggen var det inte tänkt att vara en blogg om det. Utan om allt det andra jag gillar att göra - färg och form, gamla saker, inredning och pyssel. Det kommer jag såklart fortsätta med, men jag är säker på att det kommer dra ganska mycket åt båda hållen. Lite sådär lagom spretigt, så som jag är.


Så tänker jag. Och så tänker jag att jag så gärna vill höra vad ni tycker. Varför kikar ni in här? Vad är ni nyfikna på, och vad brukar ni tycka är mest intressant när jag skriver om? Eller är det bilderna ni gilla mest? Texterna? Jag bli SÅ glad om ni berättar! Kommentera här, eller skicka ett mail till mig på johannaikulla@gmail.com.


Jag utlovar härmed alltså en salig blandning av grisar, fint porslin, odling, loppisfynd, DIY, koskit, bullriga barn, vintage, piff och lagårdskläder. Kanske inte allt på samma gång, men lite lagom huller om buller och kors och tvärs alá Kulla.

11 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Jag är en ganska ny läsare, och har därför inte så stor koll på vad du bloggat om tidigare, men om jag fick välja så skulle jag framför allt vilja läsa om vardagen på gårdagen och hur du och din familj har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för svar! Så kul att du hittat hit! Ha en fin dag :)

   Radera
 2. Hej! Jag tycker så mycket om din blogg och har verkligen saknat den. Du tar sådana vackra bilder på djur, natur, barn och inredning som gör mig så glad. Dessutom har du en så galet snygg inredning i ditt hem som ger mig många tips och idéer om mitt eget :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petra! Tack snälla för svar! Ibland känns det så svårt att veta om jag spretar för mycket åt olika håll, med djur och inredning och barn och allt annat, men då verkar ju i alla fall du gilla bredden :) Skönt! Ha en fin dag! Kram Johanna

   Radera
 3. Tack för att du inspirerar till livet på landet, jag vill gärna läsa mer om allt! Odling funderar jag själv mycket på just nu- hur mycket är rimligt att försöka odla själv kontra handla inaffären osv. Ser fram emot att följa utvecklingen hos er samtidigt �� /Linn

  SvaraRadera
 4. Jag har läst din blogg lite till och från men kände efter det här inlägget att JA!! DEN bloggen villbjag följa, spretigt och blandar. Bilder och text, djur, gård, barn, pyssel. Huller om buller och om vart annat. Livet helt enkelt!

  SvaraRadera
 5. Tittar in här då och då och jag ser gärna att du spretar på för fullt. Allt det där du nämner är intressant! Jag förstår att livet kommer emellan ibland men jag har saknat dina inlägg och ser framemot flera :). /Camilla

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du har tid och ork för att fokusera mer på den här platsen igen! Har saknat din blogg även om jag fullt förstår att det inte är prio ett när livet ger en massa annat att stå i :)
  Jag gillar verkligen bredden du har och skulle även uppskatta att läsa mer om vardagen på gården. Tycker inte du ska begränsa dig och rensa bort! :D

  SvaraRadera
 7. Jag gillar att du skriver om ditt och datt: inredning, loppisfynd, projekt, trädgård, djuren.... Jag tycker att det är vilsamt att läsa bloggar som din, de ger mig ro i själen.
  Märta

  SvaraRadera
 8. Det låter som en fantastiskt blandning! Jag fastnade för din blogg på grund av gårdsliv, fina bilder, fint hem och lågom långa texter. Som det är just nu. Underbart att du hittade tillbaka till bloggen igen! <3

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag har nyss hittat hit via Claras blogg, men här vill jag gärna stanna. Har inte hunnit titta på gamla inlägg särskilt mycket än, men gillar blandningen jag sett hittills. Varmbänksprojektet, underhållande om dejting, annorlunda pysseltips, loppisfynd, fin inredningsinspiration med mera.

  SvaraRadera