onsdag 21 juni 2017

Ett litet torpkök

Jag tänkte ni skulle få se hur det har gått för mig i lillstugan! Egentligen var det några dagar då för ett par veckor sedan som jag jobbade på bäst. Sedan har det inte hänt jättemycket eftersom det nog får vara ett projekt som jag pular med när det är lite lugnare med annat. Målet är i alla fall att det ska vara klart nästa sommar, så det är ingen stress inblandad i det hela heller. Väldigt skönt!

Än så länge har det ju mest handlat om att riva. Puh. Ganska kul först, men sedan känns det mest som att ju längre man kommer, desto mer jobb får man. 


Vi har ett litet kök! Ett väldigt gulligt ett med stor vedspis från förr, och retro skåpsluckor. Jag gillar den kombinationen, eller åtminstone så funkar det fint i det här lilla köket. Tror till och med att jag kommer att behålla den gröna färgen på luckorna. 


Vad jag däremot kanske inte direkt gillade var den orangea plastmattan som fanns både på golvet i köket, och över diskbänken. Den är dessbättre nu bara ett minne. Över diskbänken blir det vitt, enkelt kakel istället. Och golvet...


... fick ge med sig det också. Därunder låg ett gammalt vackert skurgolv och väntade på mig!


Jag tror knappt det finns något vackrare än ett riktigt gammalt skurgolv. Breda golvbräder som smalnar av där trädet smalnat av. Lite snett och vint och så rejält. Åh. Kan inte låta bli att tänka på alla fötter som trampat här. Barnfötter, arbetskängor, händerna som skurat det. Historien kommer så nära!


Den här tapeten satt i köket, och precis som de andra tapeterna i stugan så tycker jag den var riktigt fin. Men den hängde på halv stång skulle man väl kunna säga, och det var inte mycket att spara på. 


Bakom köksskåpen tittade den här gamla skönheten fram. Blir helt lyrisk av att hitta spår från förr i stugan. Så vacker tapet! Och så blir jag sådär drömmande igen och funderar på vilka som bodde här när tapeterna sattes upp. Nu drömmer jag om när rivningsarbete och underarbetet är klart och det är dags att måla igen, och sätta upp nya tapeter. Somrigt blommigt ska det bli. Någon ljus färg på panelen, och så min lilla vita pinnsoffa där man kan sitta och äta frukost och blicka ut över en blommande smörblomsäng. 

4 kommentarer:

 1. Jag är ännu mer kär i det här projekt än jag är i din köksträdgård och det är ju nästan omöjligt!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket härligt projekt! Önskar jag hade något liknande torp. Men jag har fullt upp med vår gamla kåk, så jag får nöja mig med det.

  Slit inte ner alla gamla tapeter bara. Då finns det ju inget kvar för kommande generationer att undersöka. Om det inte går att tapetsera direkt på de gamla så sätt upp en renoveringstapet eller masonite/renoveringsgips.

  Lycka till med fortsättninge

  SvaraRadera
 3. Eller gör ett kollage av alla gamla tapeter. Det kan bli en fin tavla och verkligen något att prata om. Tack för en fin blogg.

  SvaraRadera
 4. Vad glad jag blev över att hitta till din blogg, det är verkligen kul att läsa om dina projekt.
  Vilken energi du har.

  SvaraRadera