onsdag 7 juni 2017

Lillstugan


Längst ner i vår trädgård ligger ett gammalt torp. Lillstugan kallar vi det. Förmodligen är den från 1800-talets första hälft, och det känns som att kliva rakt in i historien när man går in där. Öppen spis både i det stora rummet och i köket, lågt i tak, höga trösklar och breda gamla golvbrädor. Senaste renoveringen gjordes i slutet på 70-talet, och trots att den stilepoken kanske inte hör till mina största favoriter, så renoverades det lilla huset väldigt fint med blommiga tapeter och mycket av den gamla känslan kvar. Åh som jag hade velat se det nyrenoverat då. Nu har tapeterna lossnat, färgen flagnat, och fukt letat sig in bakom masoniten som sattes upp.

Vi har fantiserat ända sedan vi flyttade till Kulla om att göra i ordning Lillstugan så vi kan använda den till gäststuga och kanske lite uthyrning på somrarna, och nu äntligen är vi (eller mest jag) igång!
Som så många andra projekt vi drar igång blev det lite spontant. Jonas satte igång att städa ut all bråte vi hade där, och sen var tanken att jag bara skulle måla taket i stora rummet - men så kändes det plötsligt som att om vi ändå skulle dra igång så kunde vi lika gärna göra det ordentligt.


Det stora rummet i stugan tapetserades med en helt fantastisk klarblå tapet i senaste renoveringen, och min ursprungliga plan var att behålla den. Den passar så fint ihop med det vita taket och det grånade skurgolvet, men när jag började granska underlaget lite noggrannare insåg jag att det inte skulle bli bra. Den är uppsatt på nån sorts masonit som spikades upp över den gamla tapeten, och masoniten har blivit både fuktskadad på sina ställen, och myrbebodd på andra. Den timrade väggen bakom är däremot i fint skick. Tänk så rejält man byggde förr!
Med tungt hjärta började jag alltså riva bort den fina blåa tapeten. Dock finns det några helt oöppnade rullar av den kvar i ett förråd i stora huset, så jag kan sätta upp den någon annanstans i stället.


Som tur är finns det ju något roligt med att riva väggar också! Nämligen att få se vad som döljer sig där bakom... Och när det här tittade fram gjorde jag små glädjetjut! Som väntat inte i nåt vidare skick, men ändå - så roligt att få se hur det har sett ut här innan!
Här syns också lite av taket som blivit skrapat (puh!) och en omgång med färg.
Nu är planen att riva klart resten av masoniten innan vi kan sätta upp nya skivor och tapetsera. Letar för fullt efter någon annan blå tapet som skulle kunna passa!

Det där med att hålla sig till ett projekt i taget verkar inte vara min grej, så nu får ni hänga med på det här projektet med! I köksträdgården växer det så det knakar, och det är verkligen på tiden att ni får se vad som hänt sedan sist. Dessutom har vi hittat på ännu ett projekt - vi har nämligen gått och köpt oss en skock med får! Mer om det snart alltså.

7 kommentarer:

 1. Dear Johanna,
  I sadly do not speak Swedish, and google translotion is not very good, so I'm not sure to understand everything...But if your project is to renovate this cottage and rent it during the summer, well I must remember this because it seems so peaceful and lovely! Love from France, Florence :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) Kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   Genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Jag blir ju gråtfärdig, SÅ vacker liten stuga!!

  SvaraRadera
 3. Ååå får *stora kärleksögon*. Jag drömmer om att köpa hus med mark för att ha får i framtiden! Hade varit inteessant att veta lite smått om allt. Hur köper man får? Vad kostar det på ett ungefär? Vilka förberedelser har ni gjort för dom? Var ska dom bo? Dina bästa tips och lite av era tankegångar :) så spännande!!!!

  SvaraRadera
 4. MIRAKEL:

  Hej Alla, jag heter Susan Philips, är från Kanada. Jag vill dela min ära och vittnesbörd till er alla, jag har länge haft ont, min man lämnade mig alla för att jag inte kunde få ett barn för honom och fattigdom var runt omkring oss tills en vän riktade mig till en stavningskastare som hjälpt henne med sin egen graviditetsproblem, blev jag riktad till Dr Ogundele och han berättade att jag inte skulle oroa mig för att mina problem har lösts sedan jag kom till honom, han kastade en stava för mig och min man kom tillbaka ber om att jag accepterar honom tillbaka, inte riktigt långt efter det blev jag gravid och jag behöver förändring i min familj ekonomiskt, Dr Ogundele är som ingen annan stavningskastare han kastade pengar för mig och idag är jag och min familj ekonomiskt stabil och gör det bra, jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavningskanalen har kraft att förena familjer och makt att göra dig ekonomiskt ok. för att jag nu är nöjd med min man. Tack till DrOgundele för dem som behöver hans hjälp, kontakta honom på hans email: ogundeletempleofsolution@gmail.com eller hans telefonnummer: +27618920352

  SvaraRadera
 5. jag vill vittna om en stor stavningskrock som hjälper mig att få min man tillbaka med sin stavning, min man lämnade mig för sex månader sedan med våra barn och lovar att aldrig komma tillbaka och jag började se honom med en annan kvinna så mitt hjärta var trasigt och jag var deprimerad så jag var tvungen att hitta ett sätt att få honom tillbaka. jag gick online och letade efter en bra stavningskastare och jag såg olika inlägg och kommenterade den här stora Dr Adodo om hur han hjälper dem att återställa sitt förhållande så jag var nöjd med det jag såg så jag kontaktade honom så han lovar mig bra resultat och jag gjorde vad han ber mig göra sedan efter två dagar kom min man tillbaka och bad om förlåtelse, nu är vi tillsammans i en fred. Om du behöver hjälp i ditt förhållande kan du kontakta Dr Adodo på hans e-postadress Adodospelltemple@gmail.com du kan också nå honom på hans mobilnummer +1 (661) 704 3225

  SvaraRadera
 6. Jag heter Lantigua Gloria från Sverige, jag vill vittna om Dr Adodos storheter om hur han hjälper mig att återställa mitt brutna äktenskap. min man lämnade mig efter 7 års äktenskap och han uppgav att han gick ut med en tjej som jobbar på samma kontor med honom, jag var så ont och bitter tills min vän presenterade mig för den här stora stavningskastaren som heter Dr Adodo och han lovar att hjälpa till med att ta med tillbaka min man. jag gjorde vad han krävde av mig och till min största överraskning kom min man tillbaka till mig efter två dagar att han kastade stavningen, så om du har några problem i ditt äktenskap, vänligen kontakta Dr Adodo idag för lösningar på hans e-postadress Adodospelltemple @ gmail. com eller ring hans mobilnummer på +1 (661) 704 3225

  SvaraRadera